Selçuk’ta “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Konferansı Yapıldı

Selçuk’ta “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Konferansı Yapıldı

Selçuk Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” konferansı Prof. Dr. Malik Badri’nin katılımıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde ders veren Prof. Dr. Malik Badri’nin katılımıyla gerçekleşen “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” konferansına akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Malik Badri, İslâmi psikoloji ve bir kaynak olarak Kur’an-ı Kerim’deki Peygamber kıssalarından söz etti. Prof. Dr. Badri aynı zamanda Allah’ın Peygamberleri nasıl seçtiği konusuna da değindi.

Hz. Yusuf’un hayatına dair kesitler anlatan Prof. Dr. Malik, rüyaların şeytani, nefsanî ve Rahman-i olmak üzere 3’e ayrıldığını dile getirerek şunları söyledi: “Şeytani rüyalar, anlamsız ve kafa karıştırıcıdır. Nefsanî rüyalar; insanların kendi nefsinden kaynaklanan rüyalardır. Rahmani rüyalar ise Allah’tan gelen rüyalardır. Müslüman ya da kâfir herkes bu tür rüyaları görür. Çünkü herkeste ilahi bir yön vardır. Rüyalarda insanlara özel bir mesaj mevcuttur. Hz. Yusuf’un gördüğü rüyalarda da önemli psikolojik unsurlar vardır. Rüyaların gerçekten bir anlamı var mıdır? Yoksa rüyalar gelişi güzel gördüğümüz şeyler midir?  Bilim bu konuda bize rüyaları neden gördüğümüzü açıklayamıyor” Prof. Dr. Malik, Sigmund Freud’un rüyalarla ilgili düşüncelerinin kabul edilebilir olmadığının da altını çizerek rüyaların birtakım mesajlar taşıdığını söyledi.

Yusuf Sûresi’nde bazı ilhamlar olduğunun altını çizen Prof. Dr. Malik, “Bu sûrede psikosomatik hastalık izlerini de görüyoruz. Yani psikolojik sebeplerle ortaya çıkan bedensel rahatsızlıklar vardır. Örneğin; öfke nedeniyle tansiyonu sürekli yükselen bir insanda zamanla tansiyon hastalığı görülebiliyor. Dolayısıyla psikolojik durumlar insanlarda birtakım bedensel rahatsızlıklara sebep olabiliyor” diye konuştu. haber Merkezi