Selçuk’ta “Turizm Haftası” dolu dolu geçti

Selçuk’ta “Turizm Haftası” dolu dolu geçti

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi, 15-22 Nisan Turizm Haftasında düzenlediği 10 faaliyetle dolu dolu turizm ve kültür etkinliklerine imza attı.

Kültürel miras kavramını turizm açısından anahtar kavram seçen Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesince,  UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’la başladığı Dede Korkut ve Kültürel Miras başlıklı konferansın ardından, Kokteyl,  İlmek İlmek Anadolu Türk Halı ve Kilimleri Sergisi, (Dilek Sabancı Konservatuvarı ile birlikte) Deli Dumrul isimli tiyatro, 5 Türk Cumhuriyeti Büyükelçiliklerinin katılımıyla,  Gönül Coğrafyamızda: Türk-İslam Dünyası Kültür ve Turizm Paneli, (Konya Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte) Selçuklu Kültür/Medeniyetine ait Zerafetin Tacı Başlıklar isimli sergi ve Anadolu Selçuklu Medeniyetinin Renklerinde adıyla sahne sunumu gerçekleştirildi.

selcuk’ta-“turizm-haftasi-(2).jpg

ÖĞRENCİLER ETKİNLİKLER YAPTI

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Anadolu Selçuklu Kültür ve Turizmine Katkı Ödül töreninin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı THM Ses Sanatçısı Neşe Demir, Selçuklu Kongre Merkezinde, yoğun bir katılımın olduğu konserde sahne aldı. Turizm Fakültesi öğrencileri haftanın devamında farkındalık yaratma adına, Konya Jandarma Bölge Komutanlığını da ziyaret etti.

UYANIK: KONYA’MIZI MARKA DEĞER HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Konya yöresi Selçuklu Medeniyeti adına tarihi ve güçlü bir medeniyete sahiptir. Onun için Akdeniz ile İç Anadolu bölgesinin kültür harmanı olan bölgemizde kültürel miras kavramını anahtar kelime seçtik. Bu nedenle yöremizin Anadolu adına turizme kazandırılmasına ve turizmle değerlerimizin tanıtılmasına büyük önem veriyoruz. Turizm Haftası, öncelikle halkın ile öğrencilerin etkinliklere katılımının sağlanarak kültür ve turizm bilincinin arttırılması gereken bir haftadır. Bu nedenle etkinliklerimizde sanatın bütün renklerine yer vermek istiyoruz. ‘Kültürden kültürel diplomasiye’ diyerek, Orta Asya Türk-İslam dünyası birlikteliğine de büyük önem veriyoruz. Selçuklu Medeniyetini, başkentler başkenti olan Konya’mızı marka değer haline getirmek istiyoruz. Bu sebeple, Anadolu Selçuklu Kültür ve Turizmine Katkı Ödülleri’nin üçüncüsünü gerçekleştirerek, Konya yöresi kültür ve turizmine katkı sağlayan 40’ı aşkın değerli şahsiyetimize ve kurumlarımıza ödül verdik” diye konuştu

selcuk’ta-“turizm-haftasi-(4)-003.jpg

MEVLEVİ VE SELÇUKLU MUTFAĞINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Bir Dünya Üniversitesi ve öncü üniversite olan Selçuk Üniversitesi adına Turizm Fakültesi olarak, etkinliklerimizi 2020 yılında, değişim ve ilerleme rolüyle, ulusal alandan uluslararası alana taşımak istiyoruz. Bu nedenle, ‘Turizm medeniyetin altın anahtarıdır’ ve ‘Bin çiçekten bir kovana’ diyerek, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mevlevi ve Selçuklu mutfağına büyük önem veriyoruz. Özellikle öğrencilerimizi merkeze alan projelere yer veriyoruz. Bu anlayışla öğrencilerimizin yönetiminde yer aldığı Ateşbaz adıyla Gastronomi, mutfak sanatları ve sağlık turizmini içeren bir dernek de oluşturduk. Yöremizde hayat bulabilecek alternatif turizmin bütün çeşitlerini yenilikçi, sürdürülebilir turizm misyon ve vizyonu ile bölge ve ülke ekonomisine gelir getirecek, yabancı turistleri Konya’mıza Anadolu’muza getirecek çalışmalarda bulunuyoruz” dedi.

selcuk’ta-“turizm-haftasi-(5).jpg