Selçuk’ta Ebeler Günü kutlandı

Selçuk’ta Ebeler Günü kutlandı

Selçuk Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliği ile Ebelik Bölümü işbirliği ile Ebeler Günü etkinlikleri çerçevesinde ‘Ebeler, Anneler ve Aileler: Yaşam Ortakları’ paneli gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Dönmez,  KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sema Yılmaz, KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Güliz Onat, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr Fatma Deniz Sayıner, öğretim üyeleri, ebeler ve ebelik bölümü öğrencileri katıldı. Panelde ebelik mesleğinin problemleri ve toplum geleceği açısından mesleğin önemi konuşuldu.

DOÇ. DR. SEMA YILMAZ,“EBELER KADINLARIN SAVUNUCUSUDUR”

Ebeliğin farkındalığının günden güne arttığını söyleyen Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sema Yılmaz, “Ebelik dünyanın en eski mesleklerinden birisidir. Yeni doğan çocuk kadın aile bunların sağlığı korunması ihtiyaçların giderilmesinden sorumluyuz. Bununla gebelik doğum ve doğum sonrası için önemli bir mesleğe sahibiz. Çok kıymetli bir mesleğe sahibiz sadece doğum ve doğum sonrası değil toplum sağlığını da koruyacağız. En önemli görevlimizden biri danışmanlık olduğunu düşünüyorum. Toplumda bizim eteklerimizden tutan yüzlerce kadın var. Onlara karşı bizim borcumuz var mesleğimizi iyi yapmak zorundayız. Kadınların haklarını her platformda savunmak gibi bir görevimiz var. Her anlamda her alanda ebeler kadınların savunucusudur” dedi.

PROF. DR. DÖNMEZ, “EBELİK MESLEĞİ SAYGIN BİR MESLEKTİR”

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Dönmez ise, “Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirmesinde anne çocuk sağlığının korunması çok önemlidir. Bu noktada da ebelerin önemli bir görevi vardır. Çünkü Bebeklerimize annelerinden bile önce kucak açan ebelerimizdir. Onların yardım elinin sıcaklığını ve önemini bugünlerde daha iyi anlıyoruz. Ülkemizin gelişmişlik düzeyini arttırmak açışından da ebeler ve siz değerli öğrencilerimize çok ciddi görevler düşüyor. Tüm ebelerimizin ve siz değerli öğrencilerimizin ebeler gününü kutluyor. Program da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DOÇ. DR. BİROL ÖZKALP,“EBELİK EN SAYGIN MESLEKLERDEN BİR TANESİDİR”.

KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp, “Bugün burada çok anlamlı bir gün için toplandık. Dünyada gelişmişlik düzeyi bebek ölümleriyle ölçülmektedir. Bu oran ne kadar düşükse gelişmişliğimiz o kadar yüksektir. Bunu sağlayacak olanlar sizlersiniz. Sizler ebeler isimsiz kahramanlarsınız. Mesleğinize sahip çıkın” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner 'Doğumda Ebe Desteği' konulu sunumunu gerçekleştirdi. Haber Merkezi

selcuk’ta-ebeler-gunu-kutlandi-(3).jpg