“Selçuklular Sergisi” yoğun ilgi görüyor

“Selçuklular Sergisi” yoğun ilgi görüyor

Açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan, İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi’ndeki “Selçuklular Sergisi”ni bugüne kadar yerli ve yabancı 63 bin kişi ziyaret etti.

Konya’dan da çok sayıda ziyaretçi “Selçuklular Sergisi”ni gezdi. Son olarak Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyeleri sergiyi ziyaret etti.

 

Selçuklular Sergisi, Türk İslam tarihinde büyük öneme sahip olan Selçukluların bıraktıkları köklü kültür mirasına tanıklık etmeye devam ediyor. Selçuklu Belediyesi’nin organizasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve TİEM’in katkılarıyla İstanbul Türk ve İslâm Eserleri Müzesi (İbrahim Paşa Sarayı)’nde düzenlenen sergi ziyaretçilerini ağırlıyor.

 

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri “Selçuklular Sergisi”ni ziyaret etti. Müze Müdürü Seracettin Şahin’in sunumuyla 227 eser, animasyon ve canlandırmaların yer aldığı ve günlük hayattan, eğitim, sanat, mimari ve ticari hayata kadar geniş bir yelpazede eser veren Selçukluların, en kapsamlı sergisini gezen TYB üyeleri sergi boyunca sergilenen eserleri yakından inceledi.

 

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak İstanbul Türk ve İslam Sanatları Müzesi’nde Selçuklu Belediyesi ve diğer iştirakçiler tarafından açılmış olan “Selçuklular Sergisi”ni gezdiklerini ifade eden TYB Konya Şube Başkanı M.Ali Köseoğlu,“ Selçuklu Medeniyeti köklü bir medeniyet ve biz de bu medeniyetin mirasçıları olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle Konya’da bu medeniyetin izlerini ortaya çıkaran çalışmaları gördükçe memnuniyetimiz artıyor. Bundan bin yıl önce Anadolu kapılarını Türklere açan Selçukluların izlerini bu sergi vesilesi ile görmüş olduk. Müze yetkililerinden aldığımız bilgilerde bu serginin büyük ilgi gördüğünü gösteriyor. Bir kültür ve tarihsever olarak Selçuklu Belediyesi’ne özellikle teşekkür etmek istiyorum. Umarım bu çalışmalar Selçuklu Medeniyeti’nin daha fazla ifade edilmesi açısından bir başlangıç olur” dedi. 

 

Selçuklu Belediyesi tarafından kadim medeniyetin tanıtılması amacıyla Sultanahmet Meydanı’nda yer alan Türk ve İslâm Eserleri Müzesi’nde açılan “Selçuklular Sergisi” 30 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.