Selçuklu'dan 16 yeni kütüphane ile  eğitime destek

Selçuklu'dan 16 yeni kütüphane ile eğitime destek

Eğitim ve kültüre olan katkılarıyla adından sıkça söz ettiren Selçuklu Belediyesi, 2017-2018 yeni eğitim öğretim döneminde ilçeye 16 yeni kütüphane daha kazandırıyor.

Selçuklu Belediyesi şehrin eğitim ve kültür hayatına katkı sağlamaya devam ediyor. Selçuklu’nun farklı bölgelerine kazandırdığı 29 kütüphane ile Türkiye’de yerel yönetimler arasında birinci olan Selçuklu Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemine 16 yeni kütüphane ile giriyor. Açılacak yeni kütüphaneler ile Selçuklu'da kütüphane sayısı 45'e yükseltecek.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında Selçuklu Belediyesi tarafından yaz dönemi boyunca hazırlıkları tamamlanan kütüphaneler yeni dönemle birlikte öğrencilere hizmet vermeye başlayacak. Z tipi kütüphane formatında rengarenk raflardan oluşan modern kütüphanelerin teşrifatı yine Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. 2500 kitap yer alacağı kütüphaneler öğrencilerin hem ders çalışabileceği hem de satranç oynayabileceği şekilde tasarlandı. Kütüphanelerin her birinde internet erişiminin yer aldığı 4'er adet bilgisayar da yer alıyor.

 

KÜTÜPHANE ÜYE SAYISI 79 BİN 242'YE ULAŞTI 

Selçuklu Belediyesi, kütüphanecilik faaliyetlerinde sürekli yeni yayınlar ve güncel kitaplarla hizmet standardını her zaman üst seviyede tutuyor. İlçenin farklı yerlerinde bulunan 29 kütüphanede, 265 bin 595  kitapla okurlara hizmet sunulurken bu sayı yeni açılacak kütüphanelerle birlikte 305 bin 595'e yükselecek. 79 bin 242 üyesi olan ve yıl içinde günlük ortalama 7 bin kişinin yararlandığı kütüphanelerden ödünç kitap alınabilirken ücretsiz internet erişimi de sağlanıyor.

SIZMA KÜTÜPHANEYE KAVUŞUYOR

Selçuklu Belediyesi, merkez mahallerde olduğu gibi dış mahallerde de eğitim en büyük destekçisi olmaya devam ediyor. Daha önce Başarakavak ve Tepekent Mahalleri'ne kütüphane kazandıran Selçuklu Belediyesi şimdi de Sızma Mahallesi'ne 4000 kitaplık bir kütüphane kazandırıyor. Kısa sürede açılması beklenen Sızma Halk Kütüphanesi ile birlikte Selçuklu'nun 3 büyük dış mahallesinde kütüphane hizmeti tamamlanmış olacak. 

 

Selçuklu'da yeni eğitim-öğretim döneminde açılacak kütüphaneler şunlar;

Özel İdare 100. Yıl İlkokulu,  Ahmet Acar İlkokulu, Akıncılar Mah. Ahmet Haşhaş İlkokulu, Şehit Osman Demir İlkokulu, Sıraç Aydın Taşbaş İlkokulu, Şükriye Onsun İlkokulu, Zeliha Lütfi Kulluk İlkokulu, Abidin Saniye Erçal İlkokulu, Mustafa Büyükkaplan Hafız İHO, Yüzüncü Yıl Mah. Ahmet Haşhaş Ortaokulu, Büyükbayram Ortaokulu, Rebii Karatekin Ortaokulu, Mustafa Hotamışlı İHO, Abdullah Tayyip Olçak Ortaokulu, Selçuklu Belediyesi İHO, Muhammed Hamdi Yazır İHO. Haber Merkezi  

-*/-*/-*/

 

"Şerif Mardin'in talebesi olduğum için şanslıyım''

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Prof. Dr. Şerif Mardin'in öğrencisi olduğu için kendisini şanslı hissettiğini belirtti.

 

Davutoğlu, sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Mardin'in vefatı dolayısıyla, yaptığı açıklamada, Şerif Mardin'in ölümüyle sosyoloji alanında büyük bir kaybın, boşluğunu oluşacağını vurguladı. Bu boşluğu Mardin'in yetiştirdiği öğrencilerin ve bıraktığı eserlerin dolduracağını ifade eden Davutoğlu, "Kendimi, Türkiye'de sosyoloji ilminde bu kadar kıymetli bir Hoca'nın talebesi olmakla son derece şanslı hissediyorum. Doktora tezimi hazırlarken verdiği destek benim için çok kıymetlidir. Yeni nesillerin de kendilerine bu tür meslek ahlakına sahip, zarif, azimli insanları örnek almalarını temenni ediyorum.'' değerlendirmesini yaptı.

Davutoğlu, geçen ay Prof. Dr. Mardin'e yaptığı ziyarete ilişkin de şunları kaydetti: ''Hocam'ı en son geçtiğimiz ay içinde evinde ziyaret etmiştim. Hala ilmi çalışma heyecanı içinde bulunması açıkçası beni çok etkilemişti. Şaşırtmıştı diyemeyeceğim çünkü onu yıllardır tanıyorum. Talebesi olarak ilme, irfana, eğitime, okumaya ne kadar düşkün olduğunu zaten biliyorum. Ama ömrünün son demlerine gelmiş olmasına rağmen bu heyecanın hiç sönmemiş olması etkilemişti. Konuşurken sesini duymakta bile zorlanıyorduk uzun süredir. Ama buna rağmen her gün bir süre de olsa masasının başına geçip okumakta olduğu kitabına devam ediyor, öğrenciler ile kısa da olsa sohbet etmekten büyük keyif alıyordu." Aa