Selçuklu’da tenis kortu tamamlanıyor

Selçuklu’da tenis kortu tamamlanıyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi’ne kazandırılacak olan tenis kortunda sona gelind

Selçuklu Belediyesi ilçeye farklı branşlarda nitelikli spor tesisleri kazandırmaya devam ediyor. Spor altyapısını güçlendirmek ve ilçe halkının spora ilgisini arttırmak amacıyla yapılan tesislere, tenis kortu da ekleniyor. Yazır Mahallesi’nde 9 bin 140 metrekare alan üzerine yapılan tesiste sona yaklaşıldı. Kısa süre içinde ilçe halkına hizmet vermeye başlayacak tesisten, spora ilgi duyan her yaş grubundan vatandaşın faydalanması amaçlanıyor.

İçinde tenis kortu ve kulübünün yer alacağı ve bu özelliği ile Konya’nın ilk tenis kortu unvanına sahip olacak tesis, büyük bir titizlikle gerçekleştirildi ve her türlü teknik donanıma sahip bulunuyor. Kış şartlarında bu spora ilgi duyanların faydalanabilmesi için, tesisin kapalı kortunda radyant ısıtma sistemi uygulandı ve bu amaçla dört adet radyant panel monte edildi. Ayrıca kapalı kortların yaz aylarında da kullanılabilmesi için raylı sistem kuruldu. Açık kortların çadırları da ultraviyole ışınlarını geçirmeyecek nitelikte yanmaz malzemeden yapıldı.

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi’ne yapılan modern tenis kortunda uluslararası standartlarda, 4’ü açık, 2’si kapalı olmak üzere toplam 6 adet tenis kortu yer alıyor. 3 milyon 148 bin TL maliyetle yapımı gerçekleşen tesiste, açık ve kapalı tenis kortunun yanı sıra hizmet binası yer alacak. Bu alanda soyunma odaları, duş, yönetim birimi ve kafeterya yer alacak. Ayrıca tenis kortunun yanında sosyal tesis binası ve 207 araçlık otopark da yer alacak. Tenis kortu ve tesisler, kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.