Selçuklu'da spor her yerde: Şehit Mesut Güler Spor Salonu

Selçuklu'da spor her yerde: Şehit Mesut Güler Spor Salonu

Selçuklu Belediyesi, sporu özendirmek için yaptığı yatırımlardan olan Şehit Mesut Güler Spor Salonu hem Selçuklu Belediyesi Spor Okulları öğrencilerine hem de mahalle içindeki çocuklara hizmet veriyor.

Kılıçarslan Mahallesi Büyükbayram Ortaokulu içerisinde bulunan Şehit Mesut Güler Spor Salonu spora ve sporcuya sunduğu hizmetlerle adından sıkça söz ettiren tesis oldu. 2013 yılında hizmete açılan spor salonu okul zamanlarında Büyükbayram Ortaokulu’nun öğrencilerine hizmet veriyor. Spor Salonu içinde uluslararası standartlarda bulunan kapalı basketbol sahası aynı zamanda voleybol ve hentbol için de kullanılabiliyor. Her zaman kapılarını sporcuya açan spor salonunda birde yakın dövüş sporları yapmaya uygun 25 metre uzunluğu 8 metre eni olan solan bulunuyor. Bunların yanında Şehit Mesut Güler Spor Salonu’nda erkek ve kadın soyunma odaları, dinlenme odaları, duş ve lavabolar, anterenör odası, ve yönetim odası bulunuyor.

sehit-mesu-guler-spor-salonu--(17).jpg

sehit-mesu-guler-spor-salonu--(1).jpg

sehit-mesu-guler-spor-salonu--(7).jpg

sehit-mesu-guler-spor-salonu--(8).jpg

sehit-mesu-guler-spor-salonu--(9).jpg

 

12 AY KESİNTİSİZ HİZMET

Yılın 12 ayı spora hizmet vermeye devam eden spor solunu Yarıyıl tatili ve yaz tatillerinde Selçuklu Spor okulları öğrencileri tarafından kullanılıyor. Okul zamanlarında Büyükbayram Ortaokulu’nda okuyan tüm öğrenciler beden eğitimi derslerini ve yılsonu etkinlik çalışmalarını burada yapıyor. Aynı zamanda Kılıçarslan Mahallesinin spor merkezi durumunda olan Şehit Mesut Güler Spor Salonu mahallelinin de hizmetine sunuluyor. Yaz tatillerinde spor yapmak ve zaman geçirmek isteyen öğrenciler, spor salonunun kullanılmadığı gün içerisinde dilediğince kullanabiliyorlar. Sadece bu hizmetlerle sınırlı kalmayan Şehit Mesut Güler Spor Salonu’nda çevre okullarla birlikte düzenlenen turnuva maçlarına ev sahipliği yapıyor.

 

sehit-mesu-guler-spor-salonu--(14).jpg

sehit-mesu-guler-spor-salonu--(23).jpg

 

BÖLGENİN SPOR MERKEZİ OLDU 

Selçuklu Belediyesi’nin  eğitime büyük spor desteği projesi olarak kazandırdığı okul bahçesi içinde yer alan Şehit Mesut Güler Spor Salonu, hizmette sınırları aştı. Sadece okul öğrencileri ve spor okulları öğrencilerine hizmet vermekle kalmayan tesiste Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen Halk Oyunları kursunun çalışmaları da yapılıyor. Yaklaşık 3 yıldır halk oyunları kursu öğrencilerine hizmet veren tesis, halen bu çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

sehit-mesu-guler-spor-salonu--(27).jpg

sehit-mesu-guler-spor-salonu--(30).jpg

sehit-mesu-guler-spor-salonu--(39).jpg

sehit-mesu-guler-spor-salonu--(41).jpg

SPOR OKULLARINA BÜYÜK HİZMET

Yaz aylarında Selçuklu Belediyesi Spor Okulları öğrencilerinin hizmetine sunulan Şehit Mesut Güler Spor Salonu toplamda 320 öğrencinin eğitim görmesine olanak sağlıyor. Basketbol,  voleybol ve tekvando branşlarının yapıldığı spor salonunda, basketbol branşında 172 öğrenci, tekvando branşında 90 ve voleybol branşında 58 öğrenci burada eğitim görüyor. Eğitim gören öğrenciler daha sonra yaz sonunda yapılan elemelerden geçirilerek yetenekli olanları Selçuklu Belediyespor Kulübü’nün altyapısına kazandırılıyor.

VATANDAŞLARDAN TAM NOT

Her yıl bu çalışmaların yapıldığı tesis bölgenin hizmetine sunularak hizmet vermesinden vatandaşla da memnuniyetlerini dile getirdi. Yaz aylarında mahalledeki çocukların oyun alanı olmadığı için  çocukların en iyi vakit geçireceği tesis olduğunu söyleyen veliler, Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür etti. Şehit Mesut Güler Spor Salonu’nun aynı zamanda çocukları spora yönlendirmede büyük kolaylık sağladığını ifade eden mahalle sakinleri geleceğin sporcularının artık tesis bulmada zorlanmadıklarını dile getirdiler.

ŞEHİT MESUT GÜLER KİMDİR

24 Mart 2009 yılında Van'ın Gürpınar ilçesinde zincirleme trafik kazasında askeri aracın devrilmesi sonucu Üsteğmen Mesut Güler, şehit oldu. Aslen Malatyalı olan Güler, Malatya Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.  Servet R. Çolak – Memleket

 

 

 

Etiketler :