Selçuklu’da parklar temizleniyor

Selçuklu’da parklar temizleniyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde yer alan parklardaki oyun ve spor gruplarını temizliyor

Selçuklu Belediyesi, ilçe genelinde yer alan oyun ve spor gruplarını sabunlu su ile yıkayarak dezenfekte ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ekipleri’nce yürütülen çalışma, doğrultusunda ilçe genelinde yer alan 300 adet oyun ve spor grubunda temizlik yapılıyor. Elektrikle çalışan yıkama aracı ve iki kişiden oluşan ekiple bütün parklarda bulunan çocuk oyun grupları yıkanarak dezenfekte ediliyor. Böylece günlük yaşamda aktif olarak kullanılan oyun grupları ve spor aletlerinin temizliği sağlanıyor.

Çocuk ve yetişkinlerin hoşça vakit geçirmek amacıyla geldiği parkların hijyen ve temizliğinin düzenli aralıklarla yapıldığını ifade eden Selçuklu Belediyesi yetkilileri tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Parklarımızın çocuk ve yetişkinler için güvenli ve hijyenik mekanlar olması büyük önem taşıyor. Özellikle yaz aylarında sıcak hava ile birlikte spor alanları ve çocuk oyun parklarında elden ele çeşitli mikroplar taşınabiliyor. Bu durum bulaşıcı hastalıkların çoğalması ve enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riskini de beraberinde doğuruyor. Bu nedenle parklarımızın temizliğine ayrı bir önem veriyoruz” denildi.