Selçuklu’da açan çiçekler: Kütüphaneler

Geçtiğimiz Perşembe günü TYB Konya Şubesinden yazar arkadaşlarla birlikte, Selçuklu Belediyesinden görevli arkadaşların öncülüğünde, belediyenin açtığı kütüphaneleri dolaştık, dovn sendromlular merkezi ve yakında açılışı yapılacak olan, şehrimizin en büyük parkı, Kelebekler Vadisine gittik. Yakından gezemesek bile bu yerlerle ilgili bilgilendirildik.

Selçuklu Belediyesi güncel şehircilik çalışmalarının yanı sıra çok önemli kültürel çalışmalara imza atıyor. Büyük Selçuklu Mirası, Selçuklularda Bilim ve Düşünce, Anadolu Selçuklu Eserleri ve son olarak Nevin Halıcı’dan iki yemek kitabı Selçuklu Dönemi Mutfağı ve Geçmişin İzleriyle Sille Mutfağı. Toplam olarak 114 eser yayınlanmış ki bir belediye için çok önemli bir rakam bu.

Kütüphanelere de çok önem veriyor Selçuklu Belediyesi. 7 Halk Kütüphanesi, 13 okul kütüphanesi olmak üzere 20 kütüphaneyi hizmete açmışlar. Sırada ise Tepekent İ.H.O Kütüphanesi, Başarakavak İlk ve Ortaokul Kütüphaneleri var.

İnsanımızın okumadığından şikayet ederiz ama verilen rakamlar hiç öyle değil. Kütüphanelerden faydalanan kişi sayısı oldukça yüksek. Günlük en az 100 kişi yararlanıyor kütüphanelerden. Gününe göre bu sayı günlük 400 kişiyi aşıyor. Okullarda açılan kütüphanelerden mahalle sakinleri de yararlanabiliyor. Kütüphanelererin toplam üye sayıları da oldukça yüksek, yaklaşık 54 bin kişi.

Açılan her kütüphaneyi Selçuklu’da açan bir çiçek, bir kardelen olarak görüyorum. Çiçeklerin çoğalması dileğiyle.

_mg_3062.jpg

_mg_3063.jpg

_mg_3065.jpg

img_3059.jpg

img_3068.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.