Selçuklu Kentsel dönüşümde kararlı

Selçuklu Kentsel dönüşümde kararlı

Selçuklu Belediyesi; 8 mahallesi olarak bilinen bölgede temizlik operasyonuna devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tehlike arz etmesi nedeniyle boşaltılan ve yıkılan metruk evlerin yerine kurulan çadırlar da kaldırıldı.

Selçuklu Belediyesi, tren yolundan başlayıp Beyşehir Çevre yoluna kadar devam eden ve içinde 8 mahalle (Hacıkaymak, Kılıçarslan, Molla Gürani, Özlem, Yeni Selçuk, Şeker Murat, Mimar Sinan ve Selçuk) bulunan bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 39. Maddesi gereğince can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden binaların yıkımına devam eden Selçuklu Belediyesi, kâğıt toplayıcıları tarafından boş araziler üzerine kurulan çadır evleri de temizliyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında 8 mahalle olarak bilinen bölgede yer alan ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan binaların Selçuklu Belediyesi tarafından kontrollü olarak yıkımına devam ediliyor. Eski binaların tamamen ortadan kaldırılması için yıkım çalışmalarına hız veren Selçuklu Belediyesi, bir yandan da boş araziler üzerine kurulan çadırlarla mücadele ediyor. Metruk binaların yıkılması ve temizlenmesinin ardından, kağıt toplayıcıları tarafından boş araziler üzerine kurulan 6 adet çadır ev, emniyet güçlerinin de destek verdiği çalışma ile kaldırıldı.

Selçuklu Belediyesince yapılan açıklamada; “Çevre sağlığını tehdit eden ve kağıt toplayıcıları tarafından işgal edilen metruk binaların büyük bir bölümü, mülk sahipleri ve belediye tarafından yıkıldı. Ardından bölgede kağıt toplayıcıları tarafından kurulan ve çevre sakinlerini rahatsız eden 6 adet çadır ev de ekiplerimiz tarafından kaldırıldı” denildi.

Selçuklu Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında 2012-2014 yılları arasında 8 mahalle olarak bilinen bölgede 180 adet evin yıkımı gerçekleştirdi.