Selçuklu Hastanesi çalışanları haklarını arıyor

Selçuklu Hastanesi çalışanları haklarını arıyor

Özel Selçuklu Hastanesi çalışanları, hastane önünde yaptıkları basın açıklamasında; 75 gündür maaş alamadıklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirterek; Açıkça suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

1998 yılından bu yana hizmet veren Özel Selçuklu Hastanesi çalışanları, 75 gündür maaşlarını alamıyor. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan çalışanlar, yapılan haksızlığının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Mağdur olduklarını söyleyen çalışanlar, konu ile ilgili şöyle konuştu; “ Maaş alacaklarımız verilmemekte ve bunu takriben haklı fesih elde ettiğimiz halde kıdem, ihbar, fazla çalışma, resmi tatil, çalışma ücreti ve bireysel emeklilik kesintilerimiz tarafımıza ödenmemektedir. Burada yaklaşık 180 kişinin bunun minimum 3 kişilik bir aile olarak hesapladığımızda toplam 540 kişinin mağduriyeti söz konusudur. Bizler bu kuruluş adı altında sağlık sektörüne yıllarca emek verdik, alın teri döktük ama maalesef ki bu haklarımız alamıyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında bu kadar kişi mağdur edildi ve şu da bir gerçek ki önümüzdeki Ramazan Bayramı’nda çocuklarımızın boynu bükük kadınlarımızın gözü yaşlı olacak. Bizlere bu mağduriyeti yaşatanlar bu fani dünyada ve ebedi hayatta mutlaka karşılığını yüce Türk adaletinden ve ilahi adaletten alacaktır. Buna inancımız tamdır.”

selcukk--(1).jpg

 “Sorumlular iyi niyetli değil ”

Şirketin son 6 ayda sürekli el değiştirdiğini belirten çalışanlar olayın sorumlularının iyi niyetli olmadığını söyledi. Cumhuriyet Başsavcılığına çağrı yapan çalışanlar, mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi. “Açıkça suç duyurusunda bulunuyoruz” diyen çalışanlar, incelemenin genişletilmesi ve şüphelilerin yurt ışına çıkışının yasaklanmasını talep etti. "Karoların ve ruhsatın iptal edilmeden satışına imkân verilmesi, buradan elde edilecek gelirin banka, haciz ve ipoteklerine aktarılması çalışanların mağduriyetinin devamı anlamına gelecektir” diyen çalışanlar, hastane çalışanlarını düşünülmesi gerektiğini söyleyerek tedbirlerin alınması yönünde önlem alınmasının gerekli olduğunu söyledi.  “Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Konya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanının kalben yanımızda olmasını istiyoruz diyen çalışanlar, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Ferit Hepokur-Memleket

selcukk--(2).jpg

selcukk--(3).jpg