Selçuklu haftayı firesiz tamamladı

Selçuklu haftayı firesiz tamamladı

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Hentbol, Basketbol A Takımı ve Basketbol Gelişim takımları rakiplerini yenerek haftayı kayıpsız tamamladı.

7 Metrede fark yaşandı

Selçuklu Belediyesi Hentbol takımı ligin 10. haftasında sahasında Ankara temsilcisi Metropolspor takımını konuk etti. Maçın başından sonuna kadar rakibine karşı üstün oynayan mavi beyazlılar mücadeleyi 35-21 kazanarak puanını 16'ya çıkardı.

Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı gollerle geçerken zaman ilerledikçe sert savunması ve hızlı hücumuyla dikkat çeken ev sahibi takım rakibine karşı üstünlük kurmaya başladı. Konuk takım Metropol ile arasındaki farkı açan Selçuklu Belediyesi ilk yarıyı 15-8 önde kapatarak soyunma odasına üstün giden taraf oldu. Mücadelenin ikinci yarısında da rakibine karşı kalesini iyi savunan ev sahibi takım aradaki farkın kapanmasına engel oldu. İyi oyununu maç sonuna kadar sürdürmeyi başaran Selçuklu Belediyesi Metropolspor kulübünü 35-21'lik skorla farklı mağlup ederek puanını 16'ya çıkardı ve zirve yarışını sürdürdü.

 

Pota da çifte galibiyet

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Basketbol takımları haftayı galibiyetle kapatan diğer ekipler oldu. A Takımı Ankara deplasmanında Maliye Milli Piyango takımına konuk olurken, Gelişim takımı ise sahasında Konyaspor Gelişim takımı ile karşılaştı. Selçuklu takımları Ankara da 84-71 Konya da ise 66-61 sonuçları ile haftayı kayıpsız kapattılar.

Selçuklu Belediyesi Basketbol A Takımı Maliye Milli Piyango takımı karşısında maçın birinci periyodunda oyunda üstünlüğü ele aldı. Birinci periyodu 12-26 önde kapatan mavi beyazlı ekip ikinci çeyreği de 36-40 önde kapatarak soyunma odasına rahat giden taraf oldu. Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde maçta üstün olan mavi beyazlılar bu bölümü 56-48 ile kapatırken, son çeyreğe de rahat başladı. Rakibin moralini bozan ve direncini kıran Selçuklu Belediyesi son çeyrekte de başarılı performans sergileyerek maçtan 84-71 galip ayrılmayı başardı. Maliye Milli Piyango karşısında Barış 6, Ünlü1, İlker 4, Ferhat 17, Erhan 16, Emre 8, Can 14, Onur 8, Kağan 10 sayı ile oynadı. Sahanın en skorer ismi ise 17 sayı üreten Ferhat oldu.

Selçuklu Belediyesi Gelişim Basketbol takımı ise ligde 4. haftada Konyaspor Gelişim takımını konuk etti. Mücadelenin ilk bölümünde rakibi karşısında istediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlanan genç takım birinci çeyreği 11-15 geride kapattı. Maçın ikinci periyodunda toparlanan mavi beyazlılar skora dengeyi getirirken öne geçmeyi de başardı. Soyunma odasına 32-29'luk skorla üstün giden taraf Selçuklu oldu. Maçın üçüncü periyodunda her iki takım da bulduğu sayılarla maçı bırakmak istemediğini gösterdi. Ancak ev sahibi takım skor avantajını elinden bırakmadı ve üçüncü çeyreği az bir farkla da olsa 50-46 önde tamamladı. Son çeyrekte skoru lehine çevirmek için büyük gayret gösteren Konyaspor takımına engel olmayı başaran mavi beyazlı ekip üstünlüğü elden bırakmadı ve mücadeleyi 66-61 kazanmayı başardı.