Selçuklu Belediyespor’un  güreşte hedefleri büyük

Selçuklu Belediyespor’un güreşte hedefleri büyük

Yeni sezonda ciddi hedefleri olan güreşçilerin hem ulusal alanda zirveyi zorlayacak hem uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin planlarını yapıyor.

2014-2015 sezonuna bomba gibi girmeyi hedefleyen Selçuklu Belediyesi Güreş takımı hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni sezonda ciddi hedefleri olan güreşçilerin hem ulusal alanda zirveyi zorlayacak hem uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin planlarını yapıyor. 

        SÜPER LİG’DE KONYA’YI TEMSİL EDECEK

Geride kalan 2013-2014 sezonun da bir çok yarışmada farklı yaş gruplarında alınan madalya ve kupalar gerek kulübe ve gerekse şehre büyük sevinç yaşattı. Büyük Erkekler 1. Ligi’nde mücadele Selçuklu Belediyespor gurubundaki tüm rakiplerini yenerek adını finale yazdırmış buradan da alnının akı ile çıkarak çok güçlü rakipler arasından 1. Lig’de şampiyon olmuştu. Yeni sezonda Büyük Erkek Takımı Süper Ligde çok genç bir ekiple sağlam adımlarla Konya'yı en iyi şekilde temsil etme gayreti içinde olacak.

YILDIZLAR GELECEK VADEDİYOR

Selçuklu Belediyespor yıldız güreş takımı ise yükselme müsabakalarında 92 takım arasından 28. olarak Konya'yı temsil etmeye hak kazanan tek takım olarak yıldızlar liginde mücadele etmeye devam ediyor. Hem grup hem de Türkiye Şampiyonalarında başarılı sonuçlar da alan mavi beyazlılar yeni sezonda da başarılı sonuçlar alma yolunda gayret gösterecek. Üç sporcusu bu sezon milli mayoyu giyen Selçuklu da başarılı sporcular uluslararası arenada şehri ve kulübü en iyi şekilde temsil etti. Okullararası faaliyetlerde de birçok madalya kazanan güreşçiler bu sezon liseler ve ortaokullarda 2 Türkiye Şampiyonluğu ve 2 Türkiye ikinciliği elde etti. Takım klasmanında da liselerde şehrimizi zirvenin en üstüne çıkaran mavi beyazlı sporcular Türkiye Şampiyonu oldu. Yine bu yıl Macaristan da yapılan Üniversiteler Dünya Güreş şampiyonasında 130 kg da mücadele eden sporcumuz İsmail Güzel sıkletinde ikinci olarak ülkemize ve bizlere büyük sevinç yaşatmıştı. Selçuklu Belediyesi artık güreşte bir ekol olma yolunda devam ederken kısa sürede kazınılan başarılar güreş adına umut verici olarak görülüyor.

HEDEF BÜYÜKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

        Yeni sezon ile ilgili Kulüp yönetimince yapılan açıklamada, "2014 sezonu kulübümüz için iyi bir sezondu. Ferdi ve takım klasmanlarında hem ulusal, hem uluslararası birçok müsabakada başarılı sonuçlar kazındık. Şimdi önümüzde en yakın müsabaka Aralık ayında yapılması planlanan Büyükler Türkiye Şampiyonası. Şampiyonanın hazırlıklarını yaparken gençler ve yıldızlar yaş guruplarına da önem vermekteyiz. Sporcularımız Şubat ve Mart ayında başlayan faaliyetlerin heyecanını şimdiden yaşamaya başladı. Yönetim olarak bizleri sevindiren başarıları sonuçlar alırken çok genç bir ekiple ve alt yapıdan yetişen sporcularımızla mücadele etmemiz. Sporlarımızın tamamına yakını kendi alt yapımızdan yetişen sporcular ve kendi bölgemizin gençleri. Bu bizim için en önemli ve sevindirici olay. Güreş çok zor ve ağır bir spor. Bu konuda bize ve çocuklarına güvenerek onları spora yönlendiren ailelerine de teşekkür etmek istiyoruz. Sporcularımızı ve antrenörümüzü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz" denildi.