Selçuklu Belediyespor’dan  Masa Tenisinde Tarihi Başarı

Selçuklu Belediyespor’dan Masa Tenisinde Tarihi Başarı

Selçuklu Belediye spor Kulübü masa tenisi branşında Konya tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Temsilcimiz Milli Takım aday kadrosuna 3 isim birden göndererek önemli bir başarıya imza attı.

 

Selçuklu Belediyespor Kulübü, 12-13 Ocak tarihlerinde Ankara Mamak Spor Salonunda düzenlenecek olan U11 Minikler ve U13 Küçükler Milli Takım aday kadrosuna 3 sporcusu birden katılacak. Geçtiğimiz yıl ekim ayında düzenlenen ve 445 sporcunun katıldığı Minikler-Küçükler Milli Takım seçmelerinde, ilk 16’ya girme başarısı gösteren Efe Alaybeyoğlu, Alp Çelik ve Zafer Mertay Soydan önemli bir başarı elde ederek Konya tarihinde bir ilki geçekleştirmişti. Başarılarına bir yenisini daha eklemek isteyen küçük sporcular 12-13 ocak tarihleri arasında 16 sporcuyla birlikte Milli Takım formasını giyebilmek için mücadele edecek. 16 kişiden oluşan aday kadroya 3 sporcusunu birden gönderen Selçuklu Belediyespor kulüpler arasında en fazla sporcu gönderen kulüp oldu. Temsilcimiz Konya tarihinde de bir ilki gerçekleştirerek Mili Takım aday kadrosuna 3 isim birden göndermeyi başardı. 

SELÇUKLU BELEDİYESİ SPOR OKULLARINDAN YETİŞTİLER

Masa Tenisi branşında tarihi bir başarı elde ederek en iyi 16 sporcu arasına girmeyi başaran küçük sporcular, Selçuklu Belediyesi’nin Spor Okullarından yetişti. 6-15 yaş arasında çocukların kayıt yaptırabildiği ve binlerce çocuğu küçük yaşta sporla buluşturan Selçuklu Belediyesi Spor Okulları, altyapı faaliyetlerine büyük katkı sağlıyor. Küçük yaşta Selçuklu Belediyesi Spor Okullarında masa tenisiyle tanışan Efe Alaybeyoğlu, Alp Çelik ve Zafer Mertay gelecekte daha önemli başarılara imza atacaklarının sinyalini veriyor.

masa-tenisi2.jpg

FATİH ERDEN: GURURLUYUZ

Selçuklu Belediyespor Kulübü Masa Tenisi Başantrenörü Fatih Erden, Küçük sporcuların elde ettikleri başarıdan dolayı gururlu olduklarını ifade etti. Erden, “Konya tarihinde bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sporcularımızla birlikte haftanın yedi günü dört saat süren antrenmanlar yapıyoruz. 445 sporcunun katıldığı Milli Takım seçmelerine Selçuklu Belediyespor Kulübü olarak 9 sporcuyla katılmıştık ve 3 sporcumuzu aday kadro içerisine sokmayı başardık. Bazı çocuklarımız ilk kez katıldıkları için seçmelerde biraz heyecan yaşadılar. Biraz daha şanslı olsaydık birkaç sporcumuzu daha aday kadroya sokabilirdik ancak onlar içinde bu seçmeler tecrübe oldu diyebiliriz. Sadece 3 sporcumuz değil altyapıdaki tüm sporcularımızın şuanki gayretlerinden ve performanslarından memnunuz. Hepsi Selçuklu Belediyesi Spor Okullarından yetişen ve yaklaşık 2-3 yıl beraber olduğumuz çocuklar. Hepsi masa tenisi branşını çok seviyor ve özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bunların karşılığınıda fazlasıyla alacaklarını düşünüyorum. Milli takım Aday kadrosuna çağrılan sporcularımız kategorilerinde Türkiye’nin en iyi 16 sporcusu arasına girmeyi başardı. Şimdi bu çocuklarımıza milli formayı giydirebilmek için mücadele edeceğiz. İnşallah 12-13 ocak tarihlerinde düzenlenecek olan maçlardan en iyi derecelerle ayrılarak sporcularımıza ve kulübümüze milli takım heyecanını yaşatmak istiyoruz. Hedeflerimiz daha yeni başlıyor. Bundan sonraki süreçte Milli takıma sürekli sporcu gönderecek bir alt yapıyı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu süreçte bizlere her zaman destek olan Selçuklu Belediye Başkanımıza, Kulüp Başkanımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi