Selçuklu Belediyesi uyardı: Sakın kanmayın

Selçuklu Belediyesi uyardı: Sakın kanmayın

Selçuklu Belediyesi, belediye başkanının isimini kullanarak yardım isteyen dolandırıcılara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Açıklamada, 'Selçuklu Belediyemiz, kanunların elverdiği sınırlar içinde Kurumsal Kimliği dışında hiçbir ferdi yardım kampanyasının içinde yer almamaktadır. Konu ile ilgili yasal işlemler başlatılmıştır' denildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Konya’da işadamlarının arandığı, Selçuklu Belediye Başkanı ve başkan yardımcılarının isimlerini kullanılarak yardım talep edildiği bildirildi.

Açıklamada, 'Kötü niyetli ve dolandırıcılık hissi ile banka hesap numaraları ve IBAN numaraları verilmekte bu hesaplara nakti yardım talep edilmektedir. Belediye yöneticilerimizin selamları ile aranan işadamı ve hemşehrilerimizden elde edilen bilgiler doğrultusunda bu konu ile

ilgili yasal işlemler başlatılmıştır.' denildi

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Selçuklu Belediyemiz, kanunların elverdiği sınırlar içinde Kurumsal Kimliği dışında hiçbir ferdi yardım kampanyasının içinde yer almamaktadır. Hemşehrilerimizin  bu konuda duyarlı olmalarını ve kötü niyetli bu kişi veya kişileri emniyet görevlilerimize bildirmeleri hususunda

gerekli hassasiyeti göstermelerini diliyoruz. Belediye yöneticilerimizin adını kullanarak yardım talep edenlerle ilgili yasal sürecin başladığını, yardımsever hemşehrilerimizin iyi niyetlerini suistimal edenlerin kanunlar karşısında hesap vereceğini kamuoyuna saygıyla duyurulur."