Selçuklu Belediyesi proje destek programı başlıyor

Selçuklu Belediyesi proje destek programı başlıyor

Selçuklu Belediyesi, Selçuklu’nun yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla Proje Destek Programını hayata geçiriyor.

Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve vakıflarla birlikte birçok proje gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi, yeni bir destek programı ile projelere olan katkılarına devam ediyor. Selçuklu sınırları içerisinde yaşayan bireylerin, öğrencilerin, kamu ve sivil kuruluşların projelerini desteklemek üzere oluşturulan Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı, 5393 sayılı Belediye Kanunun 14. Maddesinde belirtilen Belediyenin görev ve sorumlulukları çerçevesinde bulunan konularla ilgili projeleri destekleyecek. Öğrenci toplulukları, üniversiteler, dernekler, vakıflar, kamu kurum ve kuruluşlarının yaralanabileceği proje destek programında nakdi bir yardım olmayacak, Selçuklu Belediyesi tarafından seçilen proje ve programların uygulanmasına destek verilecek.

 

Selçuklu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje destek programı kapsamında yılda bir kez çağrıya çıkılarak proje teklifleri oluşturulan havuzda toplanacak. Kabul edilen projelerin uygun görülen kısmı veya tamamı Selçuklu Belediyesi tarafından karşılanacak. Uygulamada proje sahibine kesinlikle nakdi bir ödeme yapılmayacak, uygun görülen proje içeriği belediye tarafından gerçekleştirilecek.2016 yılında uygulanacak projeler için 1-21 Aralık 2015 tarihleri arasında teklif çağrısına çıkılacak. Projelerin değerlendirilmesi ve kabulü ise 22-31 Aralık 2015 tarihinde yapılacak. Proje destek programından faydalanmak isteyenler, en geç 21 Aralık 2015 mesai bitimine kadar Selçuklu Belediyesi Hizmet Masaları birimine elden başvurmaları gerekiyor.

 

Üniversite, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının dahil olduğu bir komisyon tarafından değerlendirilecek projelerde öncelik Selçuklu kültür ve medeniyetinin ve Selçuklu İlçesinin tanıtılması konularına verilecek. Destek programı ile Selçuklu’da yaşayan bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanıyor.

 

Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programından yararlanmak isteyenler, program ile ilgili ayrıntılı bilgilere ve başvuru formuna, www.selcuklu.bel.tr/Haberler/duyurular/57/selcuklu-belediyesi-proje-destek-programi adresinden ulaşabilirler.