Selçuklu Belediyesi Kardeş Şehir Stari Grad'a çocuk oyun parkı kazandıracak

Selçuklu Belediyesi Kardeş Şehir Stari Grad'a çocuk oyun parkı kazandıracak

Selçuklu Belediyesi Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da kardeş belediye Stari Grad ile birlikte Bajka Anaokulu'na çocuk oyun parkı kazandıracak.

Konya ve Bosna Hersek arasındaki tarihi ve kültürel bağlar ve kardeşlik ilişkileri karşılıklı ziyaretler yeni işbirliği protokolleri ve açılışlar ile daha da güçlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Saraybosna Mevlevihanesi'ni restore ederek Boşnak kursiyerlerin hizmetine sunan Selçuklu Belediyesi şimdi de Boşnak Anaokulu öğrencileri için çocuk oyun parkı kazandıracak.  Selçuklu Belediyesi desteği ve Saraybosna'daki kardeş Stari Grad Belediyesi'nin katkılarıyla Bajka Anaokulu'na yapılacak olan çocuk oyun parkı için işbirliği protokolü imzalandı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Strai Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç tarafından imzalanan protokol iki şehir arasında gönül köprüsünü daha da güçlendirecek. 

GÖNLÜMÜZÜN BİR YARISI HEP BOSNA'DA

Tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu Bosna Hersek'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Bugün Saraybosna'ya sadece  bir sergi açılışı için gelmedik. Selçuklu Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan Stari Grad Belediyemiz  ile bir protokol imzaladık. Anaokulunda yapılacak olan çocuk oyun grupları ile ilgili Stari Grad Belediyemiz  ile işbirliği halinde yürüteceğimiz projenin ilk protokolünü yaparak güzel bir başlangıç yapmış olduk. Yine programlarımız kapsamında Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin (TDBB) katkılarıyla yapılan eğitim ve kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdik. Saraybosna'ya en son 2017 yılının Mayıs ayında gelmiştim. İki seneden biraz daha fazla bir zaman oldu gelmeyeli. Bu zaman zarfında Saraybosna'yı ne kadar özlediğimizi gelince anlamış olduk. Her ne kadar her zaman burada olamasak da gönlümüzün bir yarısı her zaman burada. 2013 yılından beri Saraybosna'da faaliyet gösteren  Mevlevi Tekkemizde yapılan organizasyonlar burada olmasak da buradaki hayatiyetimizi devam ettirmemizi temin ediyor. Bugün yine burada Konya Büyükşehir Belediyemizin KOMEK ve TİKA işbirliği ile düzenlenen sergiye ev sahipliği yapmış olmaktan duyduğum memnuniyeti  de ifade etmek istiyorum. Burada sergide emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Karşılıklı ilişkilerimizin devamı ve sürekliliği için elimizden ne geliyorsa bundan sonra da aynı şekilde gayret edeceğimiz ifade etmek istiyorum" dedi.

GLAMOÇ KÜLTÜR VE EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Bosna Hersek programı kapsamında çeşitli açılış ve ziyaret programlarına da katıldı. Selçuklu Belediyesi'nin de üyesi olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)  ve Glamoç İslam Birliği işbirliğinde ve Türkiye Belediyelerinin desteği ile yaptırılan Kültür ve Eğitim Merkezi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Glamoc’ta yapılan en büyük ve önemli merkez olarak nitelendirilen Eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılışına; Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, TDBB Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, milletvekilleri, belediye başkanları ve davetliler katıldı.

selcuklu-belediyesi-kardes-sehir--(3).jpeg

Saraybosna Mevlevihanesi'nde Sergi Açılışı Gerçekleştirildi

Yine etkinlikler kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle, Saraybosna Maarif okullarında gerçekleştirilen eğitim ve sanat atölyelerinde hazırlanan eserler, Saraybosna Mevlevihanesi'nde sergilendi. Açılışın ardından protokol üyeleri KOMEK kurslarından yararlanan 200'den fazla öğrencinin kıyafet tasarım, ipek boyama, ahşap boyama, ebru, ıslak keçe, alüminyum folyo, kağıt folyo ve filografi eğitimlerinin ardından hazırladıkları sergiyi gezdi.Burada bir konuşma yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, KOMEK ve TİKA iş birliğiyle düzenlenen sergiye ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

selcuklu-belediyesi-kardes-sehir--(6).jpeg