Selçuklu Basketbol’da Cengiz Karadağ dönemi

Selçuklu Basketbol’da Cengiz Karadağ dönemi

TBL’de mücadele edecek olan Selçuklu Basketbol Takımı, Başantrenörlük görevine getirdiği Cengiz Karadağ ile 1 yıllık resmi sözleşme imzaladı

Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden temsilcimiz Selçuklu Basketbol Takımı, daha önce anlaşmaya vardığı Cengiz Karadağ ile 1 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda gerçekleşen imza törenine, Selçuklu Basketbol Kulübü Başkanı A.Ziya Yalçınkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Polat ve Başantrenör Cengiz Karadağ katıldı.

YALÇINKAYA: HEM TAKIMIMIZ HEM DE HOCAMIZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Selçuklu Basketbol Kulübü Başkanı A.Ziya Yalçınkaya, Konya’nın yakından tanıdığı bir isim olan Cengiz Karadağ ile anlaşmaktan duyduklarını memnuniyeti dile getirdi. Yalçınkaya, “Selçuklu Basketbol Takımımız Başantrenörlük görevi için Konya’yı yakından tanıyan Cengiz Karadağ hocamızı tercih ettik. Öncelikle hem basketbol takımımıza hem de hocamıza hayırlı olmasını diliyorum. Başantrenörümüz, teknik ekip, oyuncu grubumuz ve taraftarlarımızın desteğiyle, Konya’yı basketbolda en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” dedi.

CENGİZ KARADAĞ: KONYA’YA DÖNDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM

Selçuklu Basketbol Takımı Başantrenörü Cengiz Karadağ, Konya’ya tekrar geri döndüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti. Düzenlenen imza töreninde konuşan Karadağ, “Öncelikle Kulüp Başkanımız A.Ziya Yalçınkaya’ya, Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Polat’a ve Kulüp Yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Konya yakışan, basketbol liglerine yakışan bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Ana oyuncu grubumuzdan, Sertay Gürsu, Cihan Amasyalı, Alper Saruhan, Bora Hun Paçun, Murat Kozan ve Mert Celep ile anlaşmaya vardık. Takımımızda eksik olan bölgelere genç oyuncularla takviye yapmayı planlıyoruz. Yabancı oyuncu konusunda şartlarımızın el verdiği ölçüde en iyi oyuncuları bulmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

CENGİZ KARADAĞ KİMDİR?

23.06.1970 Erzurum doğumlu olan Karadağ, 1987’de başladığı Tofaş’ta altyapıda görev yaparken, 1994-1998 yılları arasında Bursa ekibinde yardımcı antrenörlük yaptı. 1995 ve 1996 yılları arasında Genç Milli Takım için çalıştı. 1998-1999 yıllarında Kombassan Konyaspor’da başantrenör olurken, 1999-2000 yıllarında Oyak Renault takımında yardımcısı coach olarak görev aldı. Daha sonra Darüşşafaka (2003-04), Tekel (2004-05), Gaziantepspor (2005-06), Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (2006-07), Galatasaray Cafe Crown (2009-10) takımlarında asistan coach olarak ter akıttı. Bolu Sportif ve Best Balıkesir’de başantrenör olarak görev yapan Karadağ ayrıca Yeşil Giresunspor, Adanaspor, Akçakoca Poyrazspor, Düzce ve Yalova Grup Belediyespor takımlarını çalıştırdı.

selcuklu-belediyede-(2).jpg