Selçuk'a tasarım yarışmalarında 8 ödül

Selçuk'a tasarım yarışmalarında 8 ödül

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Lütfi Hidayetoğlu ve öğrencileri iki farklı yarışmadan 8 ödülle döndüler.

Merkezi İtalya'da olan ve dünyanın tasarım trendlerinin takip ettiği, Tasarım Oscarları olarak nitelenen ‘A Design Awards and Competition’ organizasyonunun 2015-2016 dönemi ödüllerinde ‘Mobilya ve Ev Donanımları Kategorisi’nde yarışan Doç. Dr. Mehmet Lütfi Hidayetoğlu'nun iki ayrı tasarımı ödüle layık görüldü. Tasarımları ‘Selver ve Iron Ödülleri’ni alarak yarışmanın istatistiklerindeki üniversite ve ülke puanının artmasına da katkı sağladı.

Ayrıca Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile Orta Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen ‘9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın da ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul Yıldız Sarayı’nda gerçekleştirilen ve alanının en uzun soluklu ve prestijli yarışmasından Selçuk Üniversitesi’ne 5 ödül birden geldi. ‘Profesyonel Kategori’ de ‘Akıllı Mobilyalar Teması’nda verilen tek ödül olan ‘İhracatçılar Birliği Büyük Ödülü’nü Doç. Dr. Hidayetoğlu alırken, ‘Lisans Öğrencisi Kategorileri’nde yarışan Dila Yeşilyurt ve Yasin Aydoğan ‘İhracatçılar Birliği Büyük Ödülü’nü, Serhat Irk ve Bedirhan Köse ‘Bürotime Altın Ödülü’nü ve Eymen Tatlıhalat ise ‘Atagür Ahşap Altın Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Yarışmalardaki başarıları değerlendiren Doç. Dr. Hidayetoğlu, “İki ayrı yarışmada aldığımız ödüllerle ve yarışma katılımlarıyla kısa zamanda üniversitemizin adını duyurduk. Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinin önde gelen mobilya sektörü temsilcileri ve yarışma jürisi tarafından takdir edildiği ödül töreninde, yarışma komitesi ayrıca Selçuk Üniversitesi'ne ‘En Çok Katılım Sağlayan Kuruluş Ödülü’nü de layık gördüler. Bu ödülü de rektörümüz adına aldık” şeklinde konuştu. Haber Merkezi