Selçuk’a şeref diploması ödülü

Selçuk’a şeref diploması ödülü

Dünya Fair Play Konyesi, 2014 yılının değerlendirme toplantısında, Türkiye’de ilk defa Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesindeki Fair Play Öğrenci Topluluğu, okul bünyesinde Fair Play dersleri açılmasına katkıları nedeniyle ödüle

Dünya Fair Play Konseyi, 2014 yılının değerlendirme toplantısında dünyada Fair Play ödüllerinin sahiplerini belirledi. Konsey Başkanı Dr. Jenö Kamuti, Türkiye’nin 3 dalda Fair Play Şeref Diploması Ödülü kazandığını açıkladı. Türkiye’de ilk defa Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesindeki Fair Play Öğrenci Topluluğu, okul bünyesinde Fair Play dersleri açılmasına katkıları nedeniyle ödüle layık görüldü. Selçuk Üniversitesi, böylelikle konseyin 2014 yılı değerlendirmesinde Türkiye’den Fair Play Şeref Diploması ile ödüllendirilen tek üniversite oldu.

 

TÜRKİYE’YE 3 ÖDÜL VE ŞEREF DİPLOMASI

Önceki gün Budapeşte'deki Art Hotel'de yapılan toplantıda Selçuk Üniversitesi’nin yanı sıra spor dallarındaki yönetim başarısından dolayı Abdullah Kiğılı’ya ‘Yöneticilik Kariyer Dalı’nda, Türkiye Görme Engelliler Judo Milli Takımı'nda kazandığı puana itiraz edip rakibinin altın madalya kazanmasını sağlayan Güler Demircan’a ‘IOC Gençlik Başkanlık Ödülü Dalı’nda şeref diploması ödülü verildi. Ödüller Ekim 2015’te Bakü’de gerçekleştirilecek organizasyonla sahiplerine verilecek.

 

“GURUR VERİCİ”

Selçuk Üniversitesi’nin Fair Play konusunda duyarlı bir üniversite olduğunun altını çizen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Fair Play Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hakan Salim Çağlayan, “Akademik danışmanlığını yaptığım ve üniversitemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz Fair Play Topluluğu’nun Dünya Fair Play Konseyi tarafından şeref diploması ile ödüllendirmesi hem üniversitemiz hem de topluluğumuz açısından gurur vericidir. Bu ödül bizi çok cesaretlendirdi. Bundan sonraki hedeflerimizi yüksek tutmamız gerektiğini bize hatırlattı. Bu ödülün kazanılmasında Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve BESYO Müdürümüz Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“SADECE SPOR İLE SINIRLANDIRAMAYIZ”

Doç. Dr. Çağlayan, “Yaklaşık 3 yıl önce “Sporda Fair-Play Eğitimi” dersi için Üniversitemiz yönetimine teklif verdik. Teklifimizi Üniversite yönetimi çok sıcak karşıladı ve kabul gördü. Seçmeli ders olarak 3 yıldır dersimizi işliyoruz. Dersimin ana temasını Fair Play kavramı ve kapsamı, tarihçesi, Uluslararası Fair Play kuruluşları ve çalışmaları, Türkiye’deki Fair Play çalışmaları, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu, Fair Play anlayışını geliştirme çabaları gibi konular oluşturmaktadır. Her hafta dersimiz başlangıcında öğrencilerime öncelikle bir hafta boyunca toplumsal ve sportif anlamda Fair-Play’e uygun ve uygun olmayan ne tür davranışlar yaptıklarını anlatmalarını istiyorum. Çünkü Fair Play ruhunu sadece sporla sınırlandıramayız. Her alanda kendini gösteren bir davranıştır. Daha sonra görsel basında bir hafta boyunca izledikleri Fair Play’e uygun ve uygun olmayan davranışları anlatmalarını istiyorum. Dönem sonunda öğrencilerimin Fair Play’e uygun yaptıkları davranışları oylayarak birinci, ikinci ve üçüncüyü seçiyoruz. Ayrıca komisyonun çalışmaları kapsamında biz de final sınavlarımızda bu davranışı anlatan karikatür çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.