Selçuk Üniversitesi'nde “Hz. Mevlâna, Kardeşlik ve Sosyal Yaşam” konferansı yapıldı

Selçuk Üniversitesi'nde “Hz. Mevlâna, Kardeşlik ve Sosyal Yaşam” konferansı yapıldı

Hz. Mevlâna’nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri çerçevesinde Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü tarafından 7-17 Aralık 2017 tarihleri arasında bir dizi program düzenleniyor.

 

Şeb-i Arûs Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “Mevlâna ve Mevlevîlik Konferansları”nda “Hz. Mevlâna, Kardeşlik ve Sosyal Yaşam” başlığı adı altında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Konevi Konferans Salonu'nda 11 Aralık tarihinde düzenlenen programda Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Kağan Karabulut konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını ise Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali TEMİZEL gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ali Temizel konuşmasında Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü olarak Mevlâna ve Mevlevîlik Kültürünün tamamen aslına uygun ve bilimsel gerçekler doğrultusunda anlaşılması konusunda çalışmalarına aralıksız devam etmekte olduklarını ifade etti. Daha sonra ise Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Kağan Karabulut'un konuşmasına geçildi. Prof. Dr. A. Kağan Karabulut konuşmasında Mevlana'nın çağları aşan mesajının inceliklerini, Mevlana'dan ve kendi yazdığı şiirlerden örneklerle dinleyicilere aktardı. Mevlana'nın "Gel" çağrısına vurgu yapan Prof. Dr. A. Kağan Karabulut, "Gel ama geldiğin gibi gitme" diyerek Mevlana'yı doğru anlamanın önemine dikkat çekti. Programın sonunda ise Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali TEMİZEL tarafından konuşmacı Prof. Dr. A. Kağan Karabulut'a plaket ve hediye takdim edildi. Prof. Dr. A. Kağan Karabulut hediye ve plaketi dinleyiciler arasında bulunan validesiyle birlikte kabul etti.Haber Merkezi