Selçuk Üniversitesi Öğrenci topluluklarından ortak darbe açıklaması

Selçuk Üniversitesi Öğrenci topluluklarından ortak darbe açıklaması

Selçuk Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı ve Öğrenci topluluklarından ortak bildiri yayınlandı.

Selçuk Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı ve Öğrenci toplulukları darbeye karşı olduklarını ve demokrasiye sahip çıkacaklarını söylediler. Paylaştıkları bildiride şu ifadelere yer verildi;

“Birlikteliğimiz vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz.

15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız devlet düzeni ve demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkmıştır.

Darbe girişimi ortaya çıktığı andan itibaren başta Üniversite Rektörümüz Sayın Mustafa Şahin beyefendi olmak üzere akademisyen ve öğrencileriyle Selçuk Üniversitesi dik durmuş, tepkisini göstermiştir.

Türk milletinin dik duruşu, kararlı tutumu ve vatan sevgisi darbecilerin kötü emellerine ulaşmasını engellemiş ve bir demokrasi tarihi yazılmıştır.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımızı, gazi meclisimizi, meclisteki tüm siyasi partilerimizi, kahraman polisimizi ve ordumuzun emir ve komuta zincirine bağlı şerefli mensuplarını cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz.

 Ama en çok darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz.

Parlamentoyu kapatarak bir cunta rejimi kurmak için FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirdiği bu darbe girişiminin yıllardır devlet içerisine yerleşerek bütün kurumlara yayılan, devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen bir şebekenin girişimi olduğu alenen ortaya çıkmıştır.

Milletimizim milli ve manevi değerlerine kasteden bu hain girişimi Selçuk Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı ve üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Öğrenci Toplulukları olarak nefretle, şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bilimin ve demokrasinin en önemli savunucularından Selçuk Üniversitesi, milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut, tek ses halindeki sağlam duruşunu kararlılıkla sürdürecektir. Ülkemizin yaşanan bu sıkıntılı süreci hızla atlatacağına inancımız tamdır.

Bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”