Selçuk Üniversitesi neyi bekliyor?

Selçuk Üniversitesi neyi bekliyor?

15 Temmuz’a kadar Paralel Yapı'yla mücadele konusunda somut bir adım atılmayan Selçuk Üniversitesi’nde 15 Temmuz sonrasında da ses çıkmaması kafalarda soru işareti oluşturuyor

 

Gerek adaylık sürecinde gerekse göreve geldikten sonra Paralel Yapı’yı üniversiteden atacağı yönünde iddialı vaatlerde bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in aradan geçen sürede hiçbir icraatta bulunmaması tepki çekiyor.

 

6 AYDA HİÇ BİR İCRAAT YOK!

Göreve geldiği Ocak ayından 15 Temmuz darbe girişimine kadar bu konuda kamuoyu tarafından hiçbir icraatı görülmeyen Şahin’den ses gelmemesi, 15 Temmuz’dan sonra da aralarında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin de bulunduğu çok sayıda üniversiteden, gerek akademisyen gerekse idari personel olmak üzere çok sayıda görevden uzaklaştırma açıklamaları gelirken Selçuk Üniversitesi’nden hiçbir açıklama gelmemesi FETÖ/PDY'yle mücadele konusunda Konya kamuoyunda ciddi soru işaretleri ve kaygılar oluşturuyor. 

1_b[9].jpg

‘İTİKADI BOZUKLAR’ İÇİN NE YAPILDI?

Rektör Şahin, Mart ayında Memleket’e verdiği röportajda Paralel Yapı için, “İtikat olarak sağlam olmadığına inandığım bir topluluktu bunlar” yorumunda bulunarak “Akademisyenden, taşeron işçisine kadar kim nerede ne iş yapmış? Hepsini çıkardım, hatta birçoğunu listeler halinde çantamda taşıyorum. Bu noktada bizi tanıyan, bilen insanlar açısından bir endişe yok. Bu üniversitede tek başıma kalsam dahi bu konuda mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” sözlerini sarf etmişti.