Selçuk Üniversitesi Kitap Fuarı Açıldı

Selçuk Üniversitesi Kitap Fuarı Açıldı

Selçuk Üniversitesi ve Eylül Fuar Organizasyon LTD. ŞTİ ortaklığında Konya Büyük Şehir Belediyesi’nin de destek verdiği Selçuk Üniversitesi Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı

 “Selçuk Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi” binasında gerçekleşen Selçuk Üniversitesi Kitap Fuarı, açılış törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, Selçuk Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi Sorumlusu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Demirci, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ÇAYIR: AMACIMIZ GENİŞ KİTLELERE KİTABI ULAŞTIRMAK

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Eylül Fuarcılık Genel Koordinatörü Remzi Çayır, “Eylül Fuar organizasyon olarak ilk defa Konya’da kitap fuarını organize ediyoruz. Organizasyonumuza, Türkiye’nin en büyük yayın evlerini, tanınmış yazarlarını burada okuyucuyla buluşturmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.13 yıldır Türkiye’nin en büyük ikinci kitap fuarını Ankara’da organize etmenin yanı sıra Kayseri, Erzurum, Mersin, Eskişehir, Denizli, Van, Hatay gibi birçok ilde kitap fuarlarını başarıyla organize ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Amacımız; geniş kitlelere kitabı ulaştırma, kitabı sevdirme ve yazarla okuyucuyu aynı atmosferde buluşturmaktır. Bu yıl ilk olmasına rağmen 70’e yakın yayınevi, 150’inin üzerinde etkinlik, imza günleri, söyleşi ve konferanslar bu fuarda düzenlenecektir. Burada fuar alanı olarak BİLMER ve Selçuklu Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi (Müze) alanını kullandık. Normalde fuar alanı değildir ancak hocamızın da desteğiyle fuar alanına dönüştürdük. Elimizden geldiği kadar yayınevini sığdırabildik. Fuarımızın tüm Konya’ya hayırlar getirmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

resim21.JPG

selcuk-universitesi-kitap-fuari--(3)-001.jpg

selcuk-universitesi-kitap-fuari--(4).jpg

selcuk-universitesi-kitap-fuari--(5)-001.jpg

DEMİRCİ: İLK FUARIMIZ

Selçuk Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi Sorumlusu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Demirci, “Üniversitemiz, 43 yaşında ilk defa böyle bir fuar yapıyoruz. Rektörümüzle beraber önümüzdeki yıllarda çok daha güzel fuarlar yapmak hedefindeyiz” diye konuştu.  Prof. Dr. Demirci Dünya’da kitap fuarcılığının önemine dikkat çekerek fuar istatistikleri hakkında öğrencilere bilgi verip, kitap okuma çağrısında bulundu.

ŞAHİN: “KİTAP İNSANLIĞIN MİRASININ SAKLANDIĞI HAZİNEDİR”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Konya’da kitap fuarı çok yapılmıyor. Bu önemli bir eksiklikti, öğrencilerimizden kitap fuarıyla ilgili talep geldi. Harekete geçtik sağ olsun. Özellikle bir şeyin ilkini yapmak büyük gayret sarf eder. Bundan sonraki fuarlar daha kolay olacaktır. Çünkü bir öncekinden elde edilen tecrübe bir sonrakinin önünü açacaktır. Kitap, insanlığın mirasının saklandığı depolandığı tabiri caizse hazine sandığı gibidir. Büyük bir önem arz eder” dedi.

“BÜTÜN ÇABAMIZ SİZLERİ GELECEĞE HAZIRLAMAKTIR”

Kitap okumanın önemine vurgu yapan Rektör Şahin, “Kitap okuyan insanla okumayan insanı yan yana koyduğunuz zaman gençliğinde kitap okuyan insan kışın da yapraklarını dökmeyen bir ağaç gibi yaşlılığına erişiyor. Gençliğinde kitap okumayan insan, kışın yapraklarını döken dalları kupkuru kalmış bir ağaca dönüşüyor ve yaşlandıklarında Alzheimer hastalığına daha çok yakalanıyorlar. Bu nedenle kitap okuyarak zihnininiz zinde tutmak kendinizi geleceğe ve gündelik hayata hazır hale getirmek daha kolaydır. Birçok yazar ve aydınımızı fuara davet edeceğiz. Uluslararası misafirlerimiz olacak. Bütün çabamız sizleri geleceğe hazırlamaktır. Dünya, güçlü olanın ayakta ve hâkim olacağı bir sürece giriyor. Bu güçlülük sadece askeri ve silah gücünden oluşmuyor. Fikir, medeniyet, kültür dünyasında güçlü olacaksınız. Bizim, güçlü bir geçmişimiz var. Sadece bu güçlü geçmişimizden güç ve enerji alarak geleceği şekillendirecek nesillere ihtiyacımız var” diye konuştu.

DOĞAN: “KİTABI TEKRAR HAYATIMIZIN MERKEZİNE YERLEŞTİRMELİYİZ”

Selçuk Üniversitesi Kitap Fuarı’nda olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, “Dünya değişim dönemlerine mahsus ağır meselelerle bizi kuşatıyor. Her şeye rağmen esas gündemimizi unutmamalıyız.  Asırları aşan kudretli bir dilimiz, zengin bir edebiyatımız, büyük şair ve yazarlarımız olduğu için ayakta ve güçlü olduğumuzu hatırdan çıkarmamalıyız. Dilimizin bize verdiği gücü bilerek edebiyatımızın bizi ayakta tuttuğunu görerek adımlarımızı atmalıyız. Bu topraklar üzerindeki varlığımızın gerçek şahitleri kütüphanelerdir. Yazılı hale getirdiğimiz zihin ürünlerimiz, tabii varlığı üzerine eklediğimiz, kimlik vesikasıdır. Geçmişimiz kitaplardadır. Yeni iletişim araçlarının tüketici niteliği ve dağıtıp çoğalttığı sığ kitle kültürü kitabın düşmanıdır. Okumadan sadece seyir edip dinleyerek zihnimizi geliştiremez, kişiliğimizi bulamayız. Kitabı tekrar hayatımızın merkezine yerleştirmeliyiz. Dünü okumalıyız, bugünü bilmeliyiz. Çünkü yarının kitabı yazmak için buna ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan’a hediye takdim edildi. Selçuk Üniversitesi Kitap Fuarı 6 Mayıs’a kadar çok sayıda yazar, şair, aydın ve yayınevlerini ağırlayarak kitapseverlerle buluşacak.

resim23-001.JPG

selcuk-universitesi-kitap-fuari--(7).jpg

selcuk-universitesi-kitap-fuari--(8)-001.jpg

selcuk-universitesi-kitap-fuari--(9).jpg