Selçuk Üniversitesi ilk eğitim uçağını tanıttı

Selçuk Üniversitesi ilk eğitim uçağını tanıttı

Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sivil Havacılık Uçuş Akademisi’nin pilotaj eğitiminde kullanılmak üzere envantere kaydedilen ilk eğitim uçağının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Konya Havalimanında gerçekleşen toplantıya; AK Parti Milletvekilleri Tahir Akyürek, Gülay Samancı, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv.Plt Tuğg. Fidan Yüksel, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ŞAHİN:  BU BİR BAŞLANGIÇ

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Selçuk Üniversitesi malumunuz ülkemizin en köklü üniversitelerinden birisidir. Artık üniversite kuran üniversite konumundayız. Eğitim öğretimin her alanında varız. Günümüzde sanayinin esnek üretime dönüşmesinden sonra önceki yıllarda da bir alanda çok yetenekli bir ihtisas sahibi olan insanın yerine günümüzde farklı alanlarda donanım sahibi olan insanlara ihtiyaç duymaktadır. Belki birden fazla işi yapabilecek part time sürelerle bu hizmeti ortaya koyabilecek insanlara ihtiyaç var ve biz insanlarımızı yapacağı her işi uygulayacağı her meslek için ayrı ayrı lisansa eğitimlerinden geçiremeyiz. O zaman aradaki bu açığı biz, Sürekli Eğitim Merkezimizle ve sertifikasyon süreçleriyle tamamlamaktayız. Yeni dönem bunu gerektiriyor. İnsanlarımız, mesleğini başarıyla icra etmek istiyorsa sürekli kendisini yenilemeli farklı alanlarda yetkinlikler kazanmalıdır. Bir diğer husus ise sivil havacılık alanında ülkemizin ihtiyaç duyduğu pilot mesleğini icra eden insan sayısını hepimiz biliyoruz ve hafta içerisinde birkaç kere uçuş yaptığımızda gerek yurt içinde gerek yurt dışında yabancı pilotların uçağımızı kullandığını ya görüyoruz. Bu şu demektir; ülkede ciddi manada bir pilot ihtiyacı vardır. Tabii ki bu alanın en yetkin insanlarından biri olan üst komutanımız burada. Çok söz söylemek bizim haddimiz değil ama en azından bir nebzede olsa bu küçük uçakla başlayan bu süreçte çok faydalı olacağımızı düşünüyoruz. Bu fikri bize, 3 yıl önce eski Ulaştırma Bakanlarımızdan birisi vermişti. Hocam, ‘Ülkenin pilota ihtiyacı var. Sivil Havacılık Yüksekokulunuzda pilot yetiştirin tavsiyesinde bulunmuştu.’ Çok kıymetli misafirler, bu küçük bir başlangıç ama inanıyorum ki bunun arkası çok güçlü ve etkin bir şekilde gelecek uçak sayımızı arttıracağız. Eğitim verecek pilot sayımızı arttıracağız. Ve sadece yolcu taşımacılığı değil tarımda ilaçlamada ve farklı alanlarda da ihtiyaç duyulan pilot mesleğini icra edecek insanları yetiştireceğiz” dedi.

selcuk-universitesi-ilk-egitim-ucagini-tanitti-(4).jpg

MİLLETVEKİLİ SAMANCI: ÜNİVERSİTEMİZ PİLOT EKSİKLERİNİ KAPATACAK

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getiren Gülay Samancı, “Üniversitemizin hem ulusal anlamda hem de uluslararası alanda hem ilim hem de bilim dünyasında çok fazla katkılarının olduğuna şahit oluyoruz.  İnşallah gelecekteki yetişecek nesillerimize ve memleketimize bunları kazandırarak ülkemizde ne derece önemli adımlar atılacağını hep beraber burada görmüş olduk. Özellikle Sivil Havacılık noktasında Konya’mızda gençlerimizin bu konuda eğilimlerinin olduğunu bizatihi bize gelen talepler üzerine kendimde şahit oluyorum. Tabii özellikle son dönemlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı pilot konusunda çok fazla eksiğimiz olduğunu da hakeza gözden kaçırmış değiliz. İnşallah üniversitemiz buradaki eksiğini kapatacak ve güzel bir çığır açacağına biz canı gönülden inanıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

selcuk-universitesi-ilk-egitim-ucagini-tanitti-(6).jpg

AKYÜREK’TEN TEŞEKKÜR

AK Parti Milletvekili Tahir Akyürek, “İlk eğitim uçağının şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’e ve katkıda bulanan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Selçuk Üniversitesi kuruluşundan bugüne gelişen, büyüyen ve artık bir dünya şehri haline gelmiş olan Konya’mızın ve Türkiye’nin en önemli markalarından birisidir ve bu gelişimin lokomotifi olmuş olan gurur duyduğumuz bir kuruluşumuzdur. Bu projenin de ülkemizde önemli ölçüde pilot bir açığı kapatacağına inanıyorum” diye konuştu. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından Milletvekiller Gülay Samancı ve Tahir Akyürek’e bröve ile mont takdim

Konuşmaların ardından protokol, tarafından uçağın açılış kurdelesi kesildi. Ferit Hepokur-Memleket

selcuk-universitesi-ilk-egitim-ucagini-tanitti-(7).jpg

selcuk-universitesi-ilk-egitim-ucagini-tanitti-(8).jpg