Selçuk Üniversitesi Fas'ta

Selçuk Üniversitesi Fas'ta

Fas'ın en büyük şehri olan Kazablanka'da yapılan Yükseköğretim Fuarı'na katılan Selçuk Üniversitesi, öğrenci adayları, öğretim üyeleri ve kurumların yoğun ilgisi ile karşılaştı

 Fas'ın en büyük şehri olan Kazablanka'da yapılan Yükseköğretim Fuarı'na katılan Selçuk Üniversitesi, öğrenci adayları, öğretim üyeleri ve kurumların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Kazablanka'daki fuara katılan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi ve YÖK Denklik Alt Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, Türkiye ve Selçuk Üniversitesi'ndeki yükseköğretim imkanları konusunda ziyaretçilere ayrıntılı bilgi verdi.

Fas'ın en köklü ve büyük üniversitesi olan University of Mohammed V ile Selçuk Üniversitesi arasında yükseköğretim alanında öğrenci, öğretim üyesi değişimi, ortak lisans ve lisansüstü eğitim programları açma, ortak araştırma ve proje yapma konularında işbirliği sağlayacak olan "Genel İşbirliği Protokolü" Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Mohammed V Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wail Benjelloun tarafından imzalandı. 

Fas Kralı 6. Muhammed'in de mezunu olduğu, ülkesindeki ve Mağrib Bölgesindeki üniversiteler arasında birinci, Kuzey Afrika’daki üniversiteler arasında ise 16. sırada olan Mohammed V Üniversitesi, Fas'a devlet adamı yetiştiren üniversite olarak biliniyor. Taraflar arasında günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli hediyeler verildi.

Ayrıca Rabat’ta 1966 yılında kurulan ve ülkenin en saygın Mühendislik Okulu olan "Hassan II Agroekonomi ve Veterinerlik Enstitüsü" ile de yükseköğretim alanında ortak araştırma ve proje yapma konularında işbirliğini sağlayacak olan "İyi Niyet Mektubu" Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Enstitü Direktörü Prof. Dr. Said Quattar arasında imzalandı.

Kaynak:Haber Kaynağı