Selçuk Üniversitesi Beyşehir Doğa Yürüyüş Topluluğu kuruldu

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Doğa Yürüyüş Topluluğu kuruldu

Beyşehir ilçesinde, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Doğa Yürüyüş Topluluğu kuruldu.

Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi ve SÜ Doğa Yürüyüş Topluluğu Akademik Danışmanı Yüksel Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, SÜ Ali Akkanat Turizm Fakültesi Aşçılık ve Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileriyle birlikte kurdukları topluluğun ilk sosyal etkinliğini Erenler Dağı'nın karla kaplı zirvesine çıkarak gerçekleştirdiğini aktardı.

"Öğrenciler, doğa ile iç içe, heyecanlı ve sağlıklı bir etkinlik yapmak ve gittikleri yerin kültürünü tanımak, öğrenmek, doğal ve kültürel değerlerini yerinde görmek istemektedir." ifadesini kullanan Gürsoy, şunları kaydetti:

"Bu sebeplerden dolayı doğa yürüyüşü giderek Beyşehir'de yaygınlaşmakta, daha çok ilgili ve talep görmektedir. Öğrencilerimizin, Beyşehir Ali Akkanat Yerleşkesi'nden mezun oldukları zaman belleklerinde olumlu iz bırakan olay ve güzel anılar ile ayrılmaları sağlanmalıdır. Ayrıca, üniversite akışı içerisinde kendine doğada zaman ayırıp yürüyüşe çıkan öğrencilerimizin psikolojik olarak daha güçlü durumda oldukları kanıtlanmıştır. Kısacası doğa yürüyüşleri sadece vücuda faydalı olmamakta ve genel anlamda topluluk etkinliklerine katılan öğrencilerin üniversite, iş ve özel hayatlarında daha mutlu ve başarılı oldukları görülmüştür. Doğa Yürüyüşlerinin yapılacağı parkurlara varıncaya kadar araç maliyet giderleri öğrencileri ciddi anlamda zorlamaktadır. Doğa Yürüyüşü için özel kıyafetler de gerektiğinden öğrencilere destek verecek hayırsever sponsorlar aranmaktadır."