Selçuk Tıp’tan örnek rehberlik hizmeti

Selçuk Tıp’tan örnek rehberlik hizmeti

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, bu yıl da üniversite tercihleri konusunda öğrenci ve velilere rehberlik hizmeti vereceklerini açıkladı.

Üniversitelere giriş için tercih döneminin 6-14 Temmuz 2015 tarihleri olarak açıklanmasının ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, bu yıl üçüncü kez hayata geçirdikleri rehberlik hizmetlerinin 2 Temmuz 2015 tarihinden itibaren, tercihler için son gün olan 14 Temmuz 2015 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.

Üç yıldır Tıp Fakültesi’ni tercih edecek öğrenciler ve veliler ile birlikte rehberlik hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Sarı, “Geçtiğimiz yıllarda edindiğimiz izlenimlere göre veliler ve öğrenciler verdiğimiz rehberlik hizmetinden son derece memnun kaldıklarını ifade ettiler. Hatta görüştüğümüz kişilerden bir kısmı fakültemizi tercih ettiler. Biz verdiğimiz rehberlik hizmetinde öğrencilerin koşullarına göre beklentilerine ve yaşamak istedikleri bölgeye göre hangi tıp fakültelerini yazmaları ya da tercihlerde hangisini üst sıralara çıkarmalarının daha uygun olabileceği konusunda bilgiler vermeye çalışıyoruz” dedi.

HAFTA İÇİ HER GÜN DANIŞMANLIK HİZMETİ

Prof. Dr. Oktay Sarı, “Fakültemizi ilk tercih olarak yazmaları konusunda yanıltıcı bir söylemde bulunmamaya gayret ediyoruz. Öğrencilerin ve velilerin bizden beklentisi, her şehri ya da her fakülteyi inceleme şansları olmadığı için bu konuda bilgi almak ve tercihlerini buna göre yapmak. Bizde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında öğrenci ile ailesi arasında tıp fakültesi yazıp yazmama konusunda bir takım fikir ayrılıkları oluşabiliyor. Biz de bu fikir ayrılıklarını bilgimiz nispetinde ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Gerekirse öğrenciyi farklı alanlara yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu güne kadar verdiğimiz bu danışmanlık hizmeti öğrencileri ve ailelerini memnun etti. Bu sebeple 14 Temmuz 2015’e kadar Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi içerisinde Beyhekim Salonu’nda hafta içi her gün saat 11.00’de bilgilendirme toplantıları yapacağız” diye konuştu.

NEDEN SELÇUK TIP?

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı öğrencilerin neden Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih etmeleri gerektiği ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, pek çok açıdan avantaj teşkil eden bir fakülte. Bunlardan biri Konya’nın coğrafi anlamda kolay ulaşılabilen, merkezi lokasyonda bulunan, yaşam kalite standartları bakımından yüksek, şehir içi ulaşım kolaylıkları bulunan bir il olması. Tramvayın kampüsün içinden geçtiği tek üniversite. Bu bizim için en önemli avantajlarından biri. Tıp eğitiminin pek çok açıdan bağımsız bir kurum tarafından değerlendirmesi ve belgelendirmesi anlamına gelen Akredite edilmiş olmak bizim için belirleyici bir nitelik. Bunun dışında genç ve dinamik bir eğitim kadrosuna sahibiz. Modern bir bina ve tam donanımlı servislere sahibiz. Eğitim imkanlarımız beklentilerin üzerinde, tüm ihtiyaçları karşılayabilecek durumdayız. Fakültemizin kampüs içinde olması, öğrencilerimizin yalnızca hastane ortamında değil kampüsün tüm sosyal hayatının da içerisinde olması anlamına geliyor. Tüm bu özelliklerimizle Türkiye’de tercih edilecek tıp fakülteleri içerisinde ilk sıralarda olmamız gerektiğini düşünüyoruz.”