Selçuk Tıp’ta ileri yaşam desteği kursu verildi

Selçuk Tıp’ta ileri yaşam desteği kursu verildi

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Resüsitasyon Derneği ve Avrupa Resüsitasyon Konseyi (ERC) iş birliği ile İleri Yaşam Desteği Uygulayıcı Kursu verildi.

 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi başhekimliğinin de desteği ile dekanlık katında hafta sonunda gerçekleştirilen kursa, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. İnci Kara ev sahipliği yaptı. Kurs, 11 kişilik eğitici tarafından toplam 25 kursiyere 4 etapta dönüşümlü olarak verildi. Resüsitasyon (resuscitation) yani yeniden canlandırma, solunumu veya kan dolaşımı durmuş kişiye dışarıdan yapılan destekleyici müdahaledir. Hayati önem taşır. Tıp eğitimi sırasında alınan resüsitasyon bilgilerinin standartlarının yükselmesini sağlamak amacı ile ulusal ve uluslararası kurumlarla işbirliği içinde olan Resüsitasyon Derneği, Türkiye’de ERC işbirliği ile ‘İleri Yaşam Desteği Uygulayıcı Kursları’nı tüm sağlık çalışanlarına uluslararası geçerliliği olan bir sertifikasyon programı ile gerçekleştiriliyor.

Kurs içeriğinde yer alan teorik dersler, atölye çalışmaları, manken eşliğinde çeşitli resüsitasyon senaryo uygulamaları ile Türkiye’nin farklı illerinden gelen ERC eğitimcileri tarafından verildi. Böylece tıp eğitimi esnasında teorik bilgisi verilmiş olan konuların çok sayıda senaryo çalışması ile pekiştirilmesi sağlandı.Haber Merkezi

selcuk-tip’ta-ileri-yasam-destegi-kursu-verildi-(1).jpg