Selçuk, Pakistan'a model oldu

Selçuk, Pakistan'a model oldu

Pakistan'a yeni kurulacak olan Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi, geçtiğimiz yıl EAEVE'ye giren Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni model alacak. Selçuk Üniversitesi...

Pakistan'a yeni kurulacak olan Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi, geçtiğimiz yıl EAEVE'ye giren Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni model alacak.  

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Pakistan Lahore Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Naseer Pasha arasında iyi niyet mektubu imzalandı. İmzalanan anlaşmayla iki üniversite arasında yapılacak olan akademisyen ve öğrenci değişiminin yanı sıra Pakistan'ın Punjab Bahawalpur bölgesinde kurulacak Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi ile ilgili işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Buna göre, yeni kurulacak olan Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi, geçtiğimiz yıl EAEVE'ye giren Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni model alacak.

İyi niyet anlaşması, iki üniversite arasında akademik ve öğrenci değişiminin yanı sıra uzun süre uluslararası işbirliğinin amaçlandığı bütünsel ve resmi aşamaların ilk basamağı olarak görülüyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş'in Mart ayında katıldıkları Global Education Fairs tarafından Pakistan'ın Karachi, Lahore ve İslamabad şehirlerinde düzenlenen "GEFC Turkey Study Fair – 2014" fuarı ve bu kapsamda üniversitelerle yapılan ikili görüşmelerin bir sonucu olarak gerçekleşen anlaşmayla, iki üniversite arasında Pakistan'da kurulacak olan üniversitenin iş birliğinin adımları da atılmış oldu. 

  Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleşen imza töreninde yurtdışındaki üniversitelerle işbirliğine önem verdiklerini söyleyen Rektör Gökbel, "Veteriner Fakültemizin geçtiğimiz aylarda Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği'ne (EAEVE) tam üye olarak kabul edilmesinin ardından yurtdışındaki üniversitelerle imzaladığımız bu anlaşmalar ülkemiz, üniversitemiz ve veteriner fakültemiz için önem taşımaktadır. Pakistan Lahore Veteriner ve Zoo University ile attığımız bu ilk adımla ilerleyen zamanlarda iki üniversite arasında başlayacak olan öğrenci ve akademik personel değişimiyle iki kültür arasındaki ilişkilerin artacağını düşünüyorum" dedi.

Anlaşmadan sonra Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin laboratuvarlarında ve kliniklerinde incelemelerde bulunan Pakistan Lahore, Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Naseer Pasha, "İmzalanan bu anlaşmayla iki üniversite arasındaki akademik ve öğrenci değişiminin yanı sıra işbirliğinin de geliştirmesini amaçlıyoruz. Bu değişimler iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri de artıracaktır. Fakültenizin EAEVE'ye tam üye olması bu alanda ne kadar çok çalıştığınızı ve başarılı olduğunuzun da bir göstergesidir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı