Selçuk Öcal KTB Meclis Başkanı oldu

Selçuk Öcal KTB Meclis Başkanı oldu

Hüseyin Çevik’in KTB Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesinden sonra Konya Ticaret Borsası Meclis Başkanlığına Selçuk Öcal seçildi. KTB meclis başkanvekilliklerine de Erkut Gürbüz ve Bayram Akan, katip üyeliğe ise Mustafa Küçükiplikçi seçildi.

KTB Meclis olağan toplantısında oy birliği ile Meclis Başkanlığına seçilen Selçuk Öcal, Konya Ticaret Borsası’nın dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de birlik ve beraberlik içinde çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Konya Ticaret Borsası’nın uluslar arası bir borsa olması için çalışma ve yatırımlarına devam edeceğini açıklayan Öcal, tarıma derinlik kazandıracak, üretici, tüccar ve sanayicinin gelirini yükseltecek çalışmalara ağırlık verileceğini belirtti. Tüm kurum ve kuruluşlarla sektör, ekonomik ve sosyal gelişme için işbirliğine devam edeceklerini ifade eden Öcal, ‘Başarının sırrı tek kelimeyle insandır. İnsan varsa emek vardır.  İnsan varsa sermaye vardır. İnsan varsa tüketim, üretim, yatırım vardır’ diyerek, yenilik yapmadan ilerlemenin mümkün olmadığını belirtti.

Selçuk Öcal Kimdir?

1963 yılında Konya Cihanbeyli’de doğdu. 1978 yılında Konya Ticaret Borsası’nda memur olarak işe başladı. 1986 yılında bu görevinden istifa edip zahire alım satım işine başladı. 2005 yılında Konya Ticaret Borsası Meclis Üyeliğine seçilen Öcal, 2009 yılında meclis başkanvekilliğine seçildi. Hüseyin Çevik’in yönetim kurulu başkanlığına seçilmesinden sonra 2015 yılı Mart ayı itibariyle KTB Meclis Başkanı seçildi. Çeşitli iş ve sosyal dernek üyelikleri bulunan Öcal evli ve üç çocuk babasıdır.