Selçuk, Michigan ile işbirliği imzaladı

Selçuk, Michigan ile işbirliği imzaladı

Selçuk, Michigan Eyalet Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı...

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin ilk land-grant Üniversitesi (eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet amacıyla devlet tarafından arazi tahsisli üniversite) olarak 1855 yılında kurulan ve ‘Times Higher Education Sıralamasına göre dünyada 82. sırada yer alan Michigan State (Eyalet) Üniversitesi (MSU) ile stratejik işbirliği sağlayacak olan ‘Genel İşbirliği Protokolü’ imzaladı.

Öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak lisans ve lisansüstü eğitim programları açma, ortak araştırma ve proje yapma konularında stratejik işbirliğini sağlayacak olan protokol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Michigan Eyalet Üniversitesi Başkanı (Rektörü) Dr. Lou Ann Sımon tarafından imzalandı. İmza töreninde Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Necati Sözüöz, MSU Rektör Yardımcıları June Youatt ile Steve Henson, MSU Uluslararası Sağlık Enstitüsü Başkanı Prof. Reza Nassırı, Türkiye Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Nurten Ural ile MSU Avrupa, Rusya ve Avrasya Araştırmaları Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Timur Kocaoğlu da hazır bulundu.

“ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Dünya çapında üniversite olma vizyonları bağlamında uluslararası işbirliklerine çok önem verdiklerini söyleyen SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Son iki yıldır ABD’dekiler dahil dünyanın pek çok yerindeki üniversitelerle işbirliğini artırma konusunda yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu bağlamda da dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında bulunan Michigan Eyalet Üniversitesi ile stratejik düzeyde işbirliğinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

“SELÇUK’UN ÜÇ ALANDA İLK 500’E GİRMESİNDEN ÇOK ETKİLENDİK”

Michigan Eyalet Üniversitesi Rektörü Dr. Lou Ann Sımon ise, “Yaklaşık üç yıldır özellikle sağlık alanında Selçuk Üniversitesi ile çok yakın bir şekilde çalışıyoruz. Bu süreçte Selçuk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olmasının yanı sıra araştırma ve geliştirme ile yenilikçilik konularında da çok başarılı bir üniversite olduğunu gözlemledik. Öncelikle sağlık bilimleri (tıp, osteopatik tıp, veterinerlik, hemşirelik), mühendislik, işletme ile tarım ve gıda alanlarında lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim ile araştırma ve geliştirme konularında Selçuk Üniversitesi ile işbirliğini hızlı bir şekilde hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyacağız”dedi.

MUTABAKATA VARILDI

Selçuk Üniversitesi ile beraber ABD’de, Türkiye’de ve diğer ülkelerde ortak girişimlerde bulunmak istediklerinin de altını çizen Sımon, “Her iki üniversitenin güçlü yönlerinden yararlanılmasını mümkün kılacak stratejik bir ortaklığın zaman içinde başka üniversitelere de örnek teşkil edebileceğine inanıyorum. Toplantıda görüşülen hususlarla ilgili stratejik işbirliğini hayata geçirecek yol haritasının belirlenmesi amacıyla her iki üniversitenin temsilcilerinden oluşacak bir heyetin en kısa sürede çalışmaya başlaması konusunda da mutabakata varıldı” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin sonunda taraflar arasında günün anlam ve önemine binaen çeşitli hediyeler verildi. Michigan Eyalet Üniversitesi, 25 ülkede merkezleri, enstitüleri ve ofisleri olan, ABD’de Tarım, Gıda ve Beslenme Teknolojileri alanında 1’inci, 258 Tıp Fakültesi içinde 6’ncı ve 38 Osteopatik Tıp Fakültesi içinde ise ilk sırada yer almaktadır.