Selçuk Mescid Topluluğu bir araya geldi

Selçuk Mescid Topluluğu bir araya geldi

Siyer Vakfının Hicri 1440 Sahabe Yılı projesi kapsamında düzenlenen, Anadolu ve Yurt dışında çeşitli bölgelerde gerçekleştirilmesi planlanan Yıldızlardan Dersler programlarının “Sahabe Nesli ve İlim” adlı programı gerçekleşti.

Selçuk Mescid Topluluğun’nun organizasyonuyla Selçuk Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programa ilgi yoğun oldu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda selamlama konuşmasını topluluk yönetim kurulu üyesi Abdulkadir Topal gerçekleştirdi. Abdulkadir Topal konuşmasında, “Bizler Selçuk Mescid Topluluğunun temelini geçen yıl birkaç genç arkadaşımızla birlikte temelini attık ve Allaha hamdolsun ki bu yıl da kuruluşunu gerçekleştirdik. Topluluğumuzu kurduktan sonra düsturumuz çerçervesinde bir deklarasyonumuzu yayınladık. Selçuk Mescid Topluluğu kuran ve sünnet esaslarıyla beslenen bir gençlik hareketidir, hiçbir cemaat ,vakıf ,dernek, ve siyasi oluşuma kanalize olmamış ismi yalnızca Müslüman işi ise sadece İslam olan bir topluluktur” ifade etti.

selcuk-mescid-toplulugu--(1)-001.jpg

Selamlama konuşmasının ardından araştırmacı yazar Muhammed Emin Yıldırım, “Sahâbe Nesli ve Hicret” konusunu anlattı. Konuşmasında Muhammed Emin Yıldırım, “Salihlerin anıldığı meclise rahmet yağar. Alimler peygamberlerin varisleridir. Biz hangi alimden bahsedersek bahsedelim bir verasetten bahsederiz. Cenab-ı Hak 14 asırlık zaman içerisinde çok alim nasip etti. Alimler bizim yolumuzu aydınlatan rehberlerdir. Sahabeden çok alim vardır. Bunlar da kendilerinden sonra gelen Tabiin nesline sancağı devrettiler. Onların arkasından gelen Etbai Tabiin nesli de tabiin neslinden aldı ve bu sancak günümüze kadar geldi” dedi. Yıldırım sözlerinin devamında üniversiteli gençlere de ‘’ Her Müslüman için bulunduğu alanın cihadı vardır. Sizler de bulunduğunuz alanlarda bölümlerde mücadelenizi sürdürmek zorundasınız. 85 bin kişinin bulunduğu üniversitenize iman davasını tek tek  ulaştırabilmelisiniz” dedi. Program Topluluk Yönetim Kurulu üyesi Ozan Yıldırım Uluhan’ın Muhammed Emin Yıldırım’a hediye takdimi ile son buldu.

selcuk-mescid-toplulugu--(4).jpg

selcuk-mescid-toplulugu--(2).jpeg

selcuk-mescid-toplulugu--(5).jpeg