Selçuk ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi güç birliği yaptı

Selçuk ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi güç birliği yaptı

Selçuk ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi güç birliği yaptı...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, iki üniversite arasındaki ilişkileri desteklemek, geliştirmek, öğretim üyesi değişimi, ortak proje ve AR-GE çalışmaları yürütmek, bilimsel çalışmalarda karşılıklı bilgi ve deneyimlerden faydalanmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Çökmüş ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Menşure Özgüven de hazır bulundu.
“ÜNİVERSİTELERİMİZ EL ELE VERECEK”
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin faaliyetlerine aktif bir şekilde başlamasından memnuniyet duyuyoruz. Kendileriyle KOP Bölge Üniversiteleri Toplantılarında da bir araya geliyoruz. Beraber neler yapabileceğimizi konuşuyorduk. Bu düşüncemizi protokol ile somutlaştırdık. Gerek araştırma alanında gerek eğitim alanında üniversitelerimiz el ele verecekler. Konya’da bu birlik ve beraberliğin önemli olduğuna inanıyoruz. Selçuk Üniversitesi bu günlerde 40’ıncı kuruluş yılını kutluyor. Üniversitemiz 40 yıl önce kurulmuş, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi başta olmak üzere Konya’daki diğer vakıf üniversitelerinin kuruluşuna katkı sağlamıştır. Bu işbirliğinin hem ülkemiz hem Konya hem de üniversitelerimiz açısından önemli olduğuna inanıyorum. 2 yıllık bir protokol imzaladık ama ben daha uzun yıllar karşılıklı çalışma yapmasını temenni ediyorum” dedi.
“SELÇUK SAYILI ÜNİVERSİTELERDEN”
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem ise, “Yeni kurulmakta olan bir üniversiteyiz. Bizim hami üniversitemiz de büyük bir memnuniyet duyduğumuz Selçuk Üniversitesi’dir. Bu yüzden bu protokolün bizim için ayrı bir anlamı var. Böyle bir işbirliği protokolünü bizimle imzaladıkları için Rektörümüz başta olmak üzere Selçuk Üniversitesi’ne çok teşekkür ederim. Bugüne kadar zaten Selçuk Üniversitesi’nin çok büyük katkılarını görüyoruz. Biz gıda ve tarım alanına odaklanmış bir ihtisas üniversiteyiz. Selçuk Üniversitesi bu alanda hem Ziraat Fakültesi hem de Veteriner Fakültesiyle çok köklü bir geçmişi olan Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birisi. Eminim bu alanda çok değerli işler yapacağız. Ne kadar birlikte olursak, ne kadar birlikte çalışıp projeler üretirsek memleketimize o kadar fayda sağlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem’e Selçuk Üniversitesi’nin 40’ıncı yılı için hazırlanan ‘Çift Başlı Kartalın Kanatları Altında Selçuk Üniversitesi’nin 40 Yılı’ kitabını hediye etti.