Selam Tevhid'de kumpas soruşturması

Selam Tevhid'de kumpas soruşturması

Operasyonda gözaltına alınanların sayısı 13'e yükseldi- Eski Ardahan İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk da gözaltına alınanlar arasında yer alıyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Selam Tevhid'de kumpas soruşturması kapsamında gözaltına alınanların sayısı 13'e yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Selam Tevhid'de kumpas soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Merkez Valisi Ahmet Pek'in de bulunduğu 10 kişi, İstanbul'a getiriliyor.

Operasyon doğrultusunda, hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, eski Ardahan İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk ile 2 polisi de gözaltına aldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 26 kişi arasında, Paralel Devlet Yapılanması'nın "Tahşiyecilere kumpas" kurduğu iddiasıyla görülen dava kapsamında halen tutuklu bulunan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın da bulunduğu öğrenildi.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamasıyla haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, takipsizlikle sonuçlanan Selam Tevhid soruşturmasının Ankara'daki ayağını yürüttükleri öğrenildi. Şüphelilerin, o dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile üst düzey bürokrat ve siyasetçileri dosya kapsamında takip ettikleri iddia ediliyor. Şüphelilerin Ankara'daki söz konusu soruşturmayı, 2012 yılının mart ayında yapılan bir ihbarla başlattıkları öne sürülüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :