Sela okuduğu için darbedilen imam adalet peşinde

Sela okuduğu için darbedilen imam adalet peşinde

Çorlu'da, darbe girişiminin yaşandığı gece sela okuduğu için darbedilen Şeyh Sinan Camisi'nin imam hatibi Muhammed Ali Sarı, suçluların cezalandırılmasını istiyor- Sarı: "Devletimiz bize sahip çıktığı için çok teşekkür ediyoruz. Devletimiz gerekenleri yap

TEKİRDAĞ (AA) - SÜLEYMAN COŞKUN BOZYEL - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sela okuduğu gerekçesiyle darbedilen imam Muhammed Ali Sarı, suçluların cezalandırılmasını bekliyor.

Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki Şeyh Sinan Camisi'nde vekil imam hatip olarak görev yaptığını ve 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişiminin bastırılmaya başlandığı saatlerde Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüğün talimatı ile görevli bulunduğu camide sela okuduğunu söyledi.

Selayı okuduktan sonra caminin dışında 8-10 kişilik grubun toplandığını fark ettiğini anlatan Sarı, "Dışarıdaki kişilerin ilk önce destek vermek amaçlı camiye geldiklerini düşündüm ama dışarıya çıkınca bu kişilerin niyetlerinin kötü olduğunu anladım." dedi.

- "Birlik beraberlik istemiyoruz diyerek çıkıştılar"

Muhammed Ali Sarı, sela okuduğu için kendisine tepki gösterenlere durumu izah etmeye çalıştığını bildirerek, şöyle konuştu:

"Camiden çıktığımda dışarıda toplanan kişiler bana 'Bu saatte neden ezan ve sela okuyorsun?' diye çıkıştılar. Bu arada ben onların alkollü olduğunu anladım. Alttan alarak ve öğütler vererek, ezanların, selaların barış, birlik ve beraberlik için okunduğunu, her zaman da okunabileceğini söyledim. 'Biz, birlik beraberlik istemiyoruz' dediler."

Bu esnada bir grup cami cemaatinin kendisine destek olmak amacıyla yanına geldiğine değinen Sarı, bu sırada şüphelilerin daha da ağır ithamlarda bulunarak, kendilerine hakaret ve küfür etmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Sarı, bir süre sonra hakaretin fiziki şiddete dönüştüğüne işaret ederek, "Biz de karakola giderek şikayetçi olduk. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum. Devletimiz bize sahip çıktığı için çok teşekkür ediyoruz. Devletimiz gerekenleri yapacaktır. Rabbim bir daha böyle 15 Temmuz gibi darbe girişimlerini nasip eylemesin." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :