Sektör şaha kalktı Turizme 15 Temmuz dopingi

Sektör şaha kalktı Turizme 15 Temmuz dopingi

15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin hainlere verdiği tokat gibi yanıt, güvenlik sorunlarının da bıçak gibi kesilmesini sağladı.

Sabah gazetesinden Betül Alakent’in haberine göre, hain darbe girişiminin engellenmesi, güvenlik sorunlarını ortadan kaldırınca turizm sektörü canlandı. İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) Başkanı İbrahim Halil Korkmaz, turizm sektörünün en önemli ihtiyacının güvenlik olduğunu belirterek, "Seyahat eden insanlar öncelikle kendilerini güvende hissettikleri ülkeleri ve şehirleri tercih ederler. Bu açıdan 15 Temmuz, ülkemizin bekası için bir milattır. Çünkü o tarihe kadar gerçekleşen tüm olumsuzluklar hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından bıçak gibi kesilmiş ve sektörde bir toparlanma süreci içerisine girilmiştir" dedi.

TURİZM REKORA KOŞUYOR

Bu durumu istatistiki verilerin de desteklediğini belirten Korkmaz, "Sektörümüz 2017'de toparlanmış, 2018'de iyileşmiş ve nihayet 2019 yılında da rekorlara koşmaya başlamıştır" diye konuştu. Güven ortamının sağlanmasının ardından ISTTA'nın tanıtım atağına geçtiğini belirten Korkmaz, "Uluslararası muhataplarımız ile birebir iletişim stratejisi yürüterek hem ana pazarlarımızda hem de potansiyel pazarlarda geleneksel pazarlama dışında çalışmalar gerçekleştirdik. Örneğin Alman Turizm medya mensuplarını ve Avrupa'nın büyük tur operatörü üst düzey yöneticilerini İstanbul'da ağırlayarak work-shop düzenledik" dedi.

Akdeniz'in en büyük turizm fuarı Emitt'te üst üste iki yıl bin 500'ün üzerinde uluslararası misafir satın almacıları ağırladıklarını anlatan Korkmaz, yüz yüze görüşmeler organize edilmesine katkı sağladıklarını kaydetti. Korkmaz, "Bunun yanı sıra yurtdışındaki fuar ve Türkiye festivallerine katılım sağlayarak pazarlama ve tanıtma faaliyetlerinde bulunduk" şeklinde konuştu.

ONLARIN SAYESİNDE HUZUR İÇİNDEYİZ

15 Temmuz'da 251 şehit, binlerce kişinin de gazi olduğunu hatırlatan Korkmaz, şöyle konuştu: "Onların tek amacı bu milleti, bayrağı, vatanı ve devleti korumaktı. Canları pahasına başardılar. Bu zaferi milletimiz daima rahmet ve minnetle anacak. Onların bu mücadelesi sayesinde güven ve huzur içinde yaşıyor, ticaretimizi devam ettirebiliyoruz. Allah milletimize böyle bir acıyı bir daha asla yaşatmasın."

ISTTA BAŞKANI KORKMAZ, ŞEHİTLERİ ANDI

İstanbul Turizm Derneği Başkanı İbrahim Halil Korkmaz, hain darbe girişiminin 3. Yıl dönümünü, sosyal medyadan paylaştığı mesajlarla andı. Korkmaz takipçileriyle ‘Bir asır önce "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolasıyla Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıran milletimiz, 15 Temmuz'da "Gün vatana sahip çıkma günüdür" diyerek vatanına sahip çıkmış, hainler karşısında canından vazgeçmiş ama vatanına el sürdürmemiştir!” ifadelerini paylaştı.

 

 

Etiketler :