Şeker fabrikası için "ortak yerel yapılanma" çağrısı

Şeker fabrikası için "ortak yerel yapılanma" çağrısı

Kırşehir'de, bazı kurum, kuruluş ve siyasi parti temsilcileri, Kırşehir Şeker Fabrikasının geleceğiyle ilgili kentte "ortak yerel yapılanma" çağrısında bulundu- Kırşehir TSO Başkanı Ekicioğlu:- "Şeker fabrikalarının geleceği konusunda Karabük Demir-Çelik

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, bazı kurum, kuruluş ve siyasi parti temsilcileri, Kırşehir Şeker Fabrikasının geleceğiyle ilgili kentte "ortak yerel yapılanma" oluşturulması için bir araya geldi.

CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin, MHP İl Başkanı Arif Kılıç, İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkan Selahattin Ekicioğlu ile Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ziraat Odası, Pancar Ekicileri Kooperatifi, Şeker-İş Sendikası ve MÜSİAD şube başkanı ve yöneticileri, Kırşehir TSO'da bir araya gelerek, Kırşehir Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine karşı ortak basın açıklaması yaptı.

Ortak açıklamayı okuyan Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ekicioğlu, Avrupa’nın bazı ülkelerinde şeker fabrikalarının devlet bünyesinde tutulduğunu belirtti.

Kırşehir Şeker Fabrikasının kent için önemine işaret eden Ekiciooğlu, "Şeker Fabrikası kadar şehrimizin ekonomik ve sosyal yaşamına katkı sağlayan başka bir kuruluş yok. Şeker pancarı üretmek ve bu fabrikayı yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

Ekicioğlu, şeker fabrikalarının geleceği konusunda Karabük Demir-Çelik Fabrikasındaki örneğin göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şeker fabrikalarının geleceği konusunda Karabük Demir-Çelik Fabrikasındaki örneği göz önünde bulundurmalıyız diye düşünüyoruz. Kırşehir Şeker Fabrikasının geleceği için de pancar üreticilerinden fabrika işçilerine, nakliyecilerden ilimiz sanayicisi ve tüccarına kadar bu konuda emeği geçen herkesin ortak olduğu bir yapılanma, hem üretimin hem de istihdamın arttırılmasına ve aynı zamanda emeğin gerçek hakkını bulması adına önemli bir uygulama olacaktır. Bu konu ile ilgili bütün kurum ve kuruluşların ortaklaşa çalışma içerisinde üzerine düşeni yapacağını bildiriyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :