Şehrin spor altyapısı

Şehrin spor altyapısı

Selçuklu Belediyesi yaz spor okullarında şehrin her bölgesinde yer alan modern tesislerde eğitim verilmeye devam ediliyor.

 

Spor okullarına kayıt yaptıran öğrenci sayısı 6200 kişiye ulaştı. Yaz spor okullarında en çok ilgi gören branş 1450 kişinin kayıt yaptırdığı yüzme olurken bu branşı futbol ve basketbol takip ediyor.

Futbol branşında 21 antrenör eşliğinde 1160 sporcuya eğitim veriliyor. Şehrin her bölgesine yayılan modern tesislere sahip Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünde futbol eğitimleri Selçuklu Belediye Stadı, Dumlupınar Stadı, Şehit Muharrem Samur Stadı, Sancak halı saha stadının yanı sıra Tepekent, Tatköy, Sızma mahallelerinde yer alan sahalarda da veriliyor.

Basketbol da 22 antrenör eşliğinde 1120 sporcu eğitim alıyor. Sporculara eğitimler Uluslararası Spor Salonu, Yazır, Yenikent, Şehit Rıdvan Adam Spor salonları ile birlikte Selçuklu Belediyesi tarafından okullara kazandırılan spor salonları; Öğretmen Fethiye Onsun, Mustafa Karaciğan, Büyükbayram, Zeki Altındağ ve Mustafa Çuhadar okul salonlarında da veriliyor.

Servislerle evlerinden alınan öğrenciler eğitim görecekleri tesislere ve salonlara getiriliyor. Çok sayıda salonda alanında deneyimli antrenörler tarafından eğitilen öğrenciler, eğitimlerin tamamlanmasının ardından hostesler eşliğinde servislere bindirilerek güvenli bir şekilde evlerine ulaştırılıyor.

Spor okullarında Konya'nın en kaliteli hizmetini veren Selçuklu Belediyesi spor okulları çalışmalarını yaz sezonu boyunca hafta içi iki gurup halinde üç gün yapıyor. Deneyimli antrenörler tarafından yaptırılan çalışmalarda öncelikli hedef altyapıya oyuncu yetiştirmek olup, ayrıca öğrencilerin planlı ve programlı bir şekilde gelişmelerini sağlamak.