Şehrim 2023 Otobüsü 16 -19 Nisan 2018 Tarihleri Arasında Konya’da

Şehrim 2023 Otobüsü 16 -19 Nisan 2018 Tarihleri Arasında Konya’da

AK Parti'nin 2023 hedeflerini ortaya koyacağı yeni bir projesi daha başladı

30 büyük şehre gidecek "Şehrim 2023" otobüsleri geçtiğimiz günlerde yola çıktı. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nın ‘Şehrim 2023’ projesi kapsamında yola çıkan otobüs 16 -19 Nisan 2018 tarihleri arasında Konya’da olacak. AK Parti Konya Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi program öncesi AK Parti Konya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Program hakkında bilgi veren Çiftçi ‘ye İl Yönetim Kurulu Üyeleri Bedriye Günaydın ve Ahmet Şahin eşlik etti.

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, Şehrim 2023 projesi ile yaşam ve mekan kalitesi yüksek, kimlikli, sürdürülebilir şehirler kavramlarından yola çıkarak, tıpkı Türkiye’nin 2023 hedefleri gibi her şehrin kendine özgü 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya koymayı hedefleyen çalışmalara başlıyor. Bu kapsamda 30 büyük şehre gidecek olan "Şehrim 2023" otobüsleri geçtiğimiz günlerde yola çıktı. Otobüslerin yola çıkmasıyla, eş zamanlı olarak web tabanı ve mobil uygulama aracılığıyla şehre yönelik görüş ve önerilerin alındığı anket çalışması da ulusal ve uluslararası erişime açılmış oldu. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nın ‘Şehrim 2023’ projesi kapsamında yola çıkan otobüslerden biri 16 -19 Nisan 2018 tarihleri arasında Konya’da olacak. Program öncesi program hakkında bilgi vermek amacıyla AK Parti Konya Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi basın toplantısı düzenledi.

Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi; ‘Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde partimiz, kurulduğu günden bu güne istikrar, güven ve adaletten taviz vermeden ülkemizi kalkındırmak adına pek çok proje üretmiş ve üretmeye de devam etmektedir. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığımızda cumhuriyetimizin 100 yılı olan 2023’e giderken, şehirlerin hedeflerini belirlemek, kadim değerlerini ortaya çıkarmak, coğrafyamıza has özellikleri geliştirmek ve bizi biz yapan birikimlerimizi korumak için Şehrim 2023 projesini yürütmektedir. Kimlikli şehirler oluşturmak kavramından yola çıkılan bu projede; ülkemizin 2023 hedefleri gibi şehirlerin özgün hedeflerini belirlemek, ileriye dönük vizyon planlarını ortaya koymak, mekânsal, sosyal, çevresel ve kültürel büyüme stratejilerini masaya yatırmak, insan merkezli bir bakış açısı oluşturmak amaçlanmaktadır’ dedi.

resim765-005.jpg

16 – 19 NİSAN TARİHLERİNDE KONYA’DA OLACAK

Bu proje kapsamında oluşturulan Şehrim 2023 otobüslerinden bir tanesi de 16 – 19 Nisan tarihlerinde Konya’da olacak diyen Çiftçi; ‘16 Nisan Pazartesi günü sabah 10.00 da İl başkanımız Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ve hemşerilerimiz ile Kültür Park Meydanı’nda projenin startını vereceğiz. Şehirlerimizi çevre, şehir ve kültür ana başlıklarında ele alarak şehrimize özgü bir yol haritası oluşturmak üzere çalışmaya başlayacağız. Ortak geleceğimiz olan şehrimizin mevcut durum analizini yapacak, şehrimizin sorunları ve olanakları ile güçlü ve zayıf yönlerini yerel katılımcılarla tartışacak, şehrimizin belirlediğimiz potansiyellerini ve öne çıkan değerlerini yenilikçi bir bakış açısı ile birleştirerek “kimlikli bir şehir” oluşturmak adına ortak akılla bir çalışma metodunu hayata geçireceğiz’ dedi.

PROJEMİZ BİRKAÇ AYAKTAN OLUŞMAKTADIR

Projemiz birkaç ayaktan oluşmaktadır diyen İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: ‘Öncelikle alanında uzman kişiler tarafından şehrimizin mevcut durum verileri hazırlanacak. Genel merkez çevre şehir ve kültür başkanımız başkanlığında şehrimiz milletvekilleri ile istişare toplantısı yapılacak. www.sehrim2023.com web sitesinden, mobil uygulama yolu ile akılı telefonlardan ve sosyal medya uygulamalarından anket yolu ile Konya’mıza dair söyleyecek sözü olan herkes görüşlerini aktaracak. Proje ekibi tarafından Konya’nın her bölgesinde saha analizleri yapılacak. Şehrim 2023 otobüsü ile anketörler 4 gün boyunca şehrimizin meydanlarında Konyalılarla yüz yüze görüşmeler yapacak’ dedi.

KONYA HAKKINDA SÖYLEYECEK SÖZÜ OLAN HERKESİ OTOBÜSÜMÜZÜN BULUNACAĞI MEYDANLARIMIZA DAVET EDİYORUZ

AK Parti Konya Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi Programın akışı hakkında da bilgi verdi. Şehrim 2023 otobüsü; 16 Nisan pazartesi günü Kültür Park Meydanı’nda, 17 Nisan Salı günü Mevlana Meydanı’nda, 18 Nisan Çarşamba günü Selçuk Üniversitesi Kampüsü’nde, 19 Nisan Perşembe günü Kültür Park Meydanı’nda Konyalılarla buluşacaktır. Konya hakkında söyleyecek sözü olan herkesi otobüsümüzün bulunacağı meydanlarımıza davet ediyoruz. Son gün şehrimiz üniversitelerinin farklı disiplinlerinden akademisyenler, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,  engelli vatandaşlarımızdan temsilciler, meslek odası ve esnaf odalarımızın temsilcileri, gençlerimiz ve şehrimizin önde gelen simalarının katılacağı “Şehir Buluşması Çalıştay”ı yapılacak. AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Sayın Çiğdem Karaaslan tarafından 19 Nisan Perşembe günü Kültür Park Meydanı’nda bir basın açıklaması yapılarak çalışmaların Konya bölümü tamamlanacak. Toplanan tüm veriler genel merkezde değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilecek ve nihayetinde Konya’mıza özgün bir rapor hazırlanacaktır’ dedi.

Haber Merkezi  

sehrim-2023-otobusu-16--19-nisan-2018-tarihleri-arasinda--(3).jpg