Şehitlerin ismi okullarda yaşatılacak

Şehitlerin ismi okullarda yaşatılacak

Van'ın Gürpınar ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik ile Şırnak'ta şehit düşen Tankçı Uzman Çavuş Musa Vuruşkan'ın adı Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki iki okula verildi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki iki okula, Van'ın Gürpınar ilçesinde, zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik ile Şırnak'ta araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Tankçı Uzman Çavuş Musa Vuruşkan'ın adı verildi.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitler Salik ve Vuruşkan'ın adını yaşatmak amacıyla iki okula isimlerini verdiklerini söyledi.

Mimar Sinan Mahallesi'nde, Mimar Sinan İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu isimli iki okul bulunduğunu, bu okulların karışıklığa sebebiyet verdiğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Mimar Sinan İlkokulu'muzun adını şehit Özer Salik'in adıyla değiştirdik. Hürriyet Mahallesi'ndeki 60. Yıl Ortaokulu ve 60. Yıl İlkokulu'nun adı da aynı şekilde karışıklığa sebebiyet veriyordu. 60. Yıl Ortaokulu'muzun adını da geçen yıl Şırnak'ta şehit edilen Musa Vuruşkan Ortaokulu olarak değiştirdik. İnşallah bu okullarda yetiştireceğimiz gençler de şehitlerimize layık olurlar ve ülkeye adlarını yazdırırlar. Ben bu konuda bize destek veren yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Okullarımıza hayırlı olsun diyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :