Şehitlerin aziz hatıraları yaşatılıyor

Şehitlerin aziz hatıraları yaşatılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehitlerin aziz hatırasına yaptırdığı İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, şehrin en çok ziyaret edilen mekanlarından biri haline gelirken, şehitlerin isimlerine, cephelerine ve diğer bilgilerine www.konya.bel.tr adresinden de

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Harbi’nde şehit olan ecdadımızın aziz hatırasına yaptırılan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Konyalıların ve şehri ziyarete gelenlerin en önemli uğrak yerlerinden biri haline geldi.

Hizmete girdiği 17 Aralık 2008’den bu yana yaklaşık 2 milyon 300 bin kişinin ziyaret ettiği İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, şehitlerin hatıralarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece önemli bir hizmet olarak dikkat çekiyor.

İNTERNETTEN ŞEHİTLERİN İSİMLERİNE ULAŞILABİLİYOR

Mevlana Türbesi ile Mevlana Kültür Merkezi arasında yer alan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni ziyarete gelemeyenler ise, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sayfası olan www.konya.bel.tr üzerinden abideyle ilgili bilgiye ve şehitlerin isimlerine ulaşabiliyor.

Sitede, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’nin tanıtımının yapıldığı bölümde Şehit İsimlerini Arama Ekranı bulunuyor. Bu bölüme giren şehit yakınları, başta İstiklal Harbi olmak üzere 1. Dünya Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik sırasında vatan uğruna canını feda eden Konyalı şehitlerin isim listesine ulaşılabiliyor.

Konya Askerlik Şubesi’ne kayıtlı 8 bin 503 şehidin istatistikleri ile arama kısmından da bulunduğu sayfada şehidin ismi, lakabı gibi bilgiler yazılarak hangi tarihte, hangi cephede şehit düştüğü bilgisi elde ediliyor. İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’nde şehitlerin isimlerinin yer aldığı iç avlu, Konya’nın o dönemdeki sosyal yapısını anlatan müze, tarihteki 16 Türk devletinin bayraklarının yer aldığı havuzlu yol ve Gaziler Ofisi de bulunuyor.