Şehitlerimizin Aziz Hatıraları Yaşatılıyor

Şehitlerimizin Aziz Hatıraları Yaşatılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Harbi’nde şehit olan ecdadımızın aziz hatırası için yaptırılan ve büyük ilgi gören İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni 2017’de 683 bin 557 kişi ziyaret etti.

Abideyi açıldığı günden bu yana ziyaret edenlerin sayısı ise 4 milyon 200 bin kişiye ulaştı.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, şehrin en fazla ziyaret edilen mekanlarından biri haline geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehitlerin aziz hatıralarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece önemli bir hizmet olan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni her yıl hem Konya’dan hem de Konya dışından yüz binlerce kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Mimari yapısı ve manevi iklimiyle ziyarete gelenleri etkileyen İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni 2017 yılında 683 bin 557 kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Tahir Akyürek, şehrin sembollerinden biri olan abideyi, açıldığı 17 Aralık 2008’den bu yana ziyaret edenlerin sayısının ise 4 milyon 200 bin kişiye ulaştığını ifade etti.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİNE INTERNETTEN DE ULAŞILABİLİYOR

Öte yandan Mevlana Türbesi ile Mevlana Kültür Merkezi arasında yer alan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni ziyarete gelemeyenler, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sayfasından abideyle ilgili bilgiye ve şehitlerin isimlerine ulaşabiliyor. Şehitler Abidesi’nde başta İstiklal Harbi olmak üzere; 1. Dünya Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik sırasında vatan uğruna canını feda eden şehitlerin isimlerinin yer aldığı iç avlu, Konya’nın o dönemindeki sosyal yapısını anlatan müze, tarihteki 16 Türk devletinin bayraklarının yer aldığı havuzlu yol ve Gaziler Lokali yer alıyor.

sehitlerimizin-aziz-hatiralari-yasatiliyor-(3).jpg

sehitlerimizin-aziz-hatiralari-yasatiliyor-(4).jpg

sehitlerimizin-aziz-hatiralari-yasatiliyor-(5).jpg

sehitlerimizin-aziz-hatiralari-yasatiliyor-(6).jpg