Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Terör örgütü DEAŞ mensubu teröristin kendisini patlatması sonucu şehit olan 3 polis memuru için Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi- Şehit Hüseyin Cengiz'in çocukları Merve ve Aytekin, törene babalarının kamuflajlarıyla katıldı- Vali Yerlikaya

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda şehit olan 3 polis memurunun naaşı, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şahinbey ilçesindeki operasyonda terör örgütü DEAŞ mensubu teröristin kendisini patlatması sonucu şehit olan Yaşar Polat (24), Hüseyin Cengiz (50) ve İlhan Güleç (49) için Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde düzenlenen törene şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçar, Mehmet Erdoğan, Abdülkadir Yüksel, CHP Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeral Ali Ekiyor ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Şehit Hüseyin Cengiz'in çocukları Merve ve Aytekin, törene babalarının kamuflajlarını giyerek katıldı. Tören sırasında metanetlerini korudukları gözlenen Merve Cengiz, kardeşinin elini öperek, "Gel bebeğim yanıma, onun yolundan ayrılmayacağız, ona söz verdik." dedikten sonra babasının üniformasını koklayarak öptü.

Törende oldukça bitkin olan Cengiz'in ablaları Zehra Çakır ve Hatice Cengiz ise yakınlarının yardımıyla ayakta durdukları gözlendi.

Törene gelen Selma Er, şehit Cengiz'in 16 yıl önce Diyarbakır'da şehit olan kardeşi Yusuf Yıldırım'ın arkadaşı olduğunu belirterek, "Kardeşim Hüseyin'in kollarında şehit olmuştu. O günden beri görüşürdük. O da kardeşimin yanına gitti. Acımız çok büyük." diyerek ağladı.

Gaziantep'e 2 ay önce atanan şehit Yaşar Polat'ın hem amcasının kızı hem de süt kardeşi olan Sabiha Polat, tören sırasında gözyaşları içinde kardeşini 2 gün önce gördüğünü ifade ederek, elinde tuttuğu şehidin ayakkabısını öptü.

Şehidin kardeşlerinden Beyhan Polat, tabuta sarılıp gözyaşı dökerken, nöbet tutan polis memuruna "Sen kardeşiminin birliğinde misin? Nasıldı, iyi miydi, bize bir vasiyeti var mıydı?" diye sordu. Polis memuru, bunun üzerine gözyaşlarını tutamadı.

Şehidin annesi Emine Polat ile teyzesi de uzun süre gözyaşı döktü.

Şehidin annesi Emine Polat, "Allahım tez zamanda beni de al yanına" diyerek dua ederken, şehidin atlet ve ayakkabısını elinde tutan ve zaman zaman bağrına basan teyzesi ise "Yavrum bunları da giyemedin, eskitemedin. Şırnak'tan geldi burada öldü. Keşke dün ben ölseydim, izin alır gitmezdin o operasyona." diyerek gözyaşı döktü.

Evli ve 2 çocuk babası şehit İlhan Güleç'in ise 6 ay önce Güneydoğu Anadolu'da görev yaparken teröristlerle girdiği çatışmada yaralandığı ve tedavisinin ardından Gaziantep'te göreve başladığı öğrenildi.

- "Menfur saldırı önlendi"

Vali Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyerek, "Hiçbir ayrım gözetmeksizin bize emanet canı, ırzı ve iffeti, huzuru, güveni, geleceğe olan inancı, heyecanı, ümidi, her şeyi şehir emniyetine emanet olan vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi korumak, bu noktada gerektiğinde şehadet şerbetini içmenin, şahadete koşmanın ne demek olduğunu dün yaşadık." dedi.

Alınan istihbaratlar sonucunda menfur bir saldırı planını önlemek için çalıştıklarını anlatan Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hain planlar yapan bu terör örgütünün peşinde, kanun, nizam, emir komuta zincirinde milletinin emrinde olan emniyetimiz dün sabah itibariyle, canlı bomba olan evi tespit etti. Onun faaliyetini engellemek adına, hangi dairede olduğunu tespit etme çalışması sırasında yakalanacağını anlayan terörist kendisini patlattı. Maalesef Hüseyin Cengiz'imiz, İlhan Güleç'imiz ve Yaşar Polat'ımız şehit oldular. Bizim özel harekatçılarımızın her biri arslan, 'Vatan sevgisi imandandır' şuuruyla hareket eder. Yalnızca Allah'tan korkarız."

Konuşmanın ardından Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik'in yaptığı dua ve helallik alınmasının ardından şehitlerin naaşları, yakınları ve silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze araçlarına konularak memleketlerine gönderildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :