Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şırnak'ta terörist saldırı sonucu şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin cenazesi Malatya'da toprağa verildi

MALATYA (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın, yol emniyeti alan askerlere yönelik saldırısında şehit edilen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin cenazesi, memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci, CHP milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır'dan hava yoluyla Malatya'ya getirilen Tanrıverdi'nin naaşı, helallik alınmak üzere cenaze aracıyla Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada şehidin annesi Gaffure, babası Hasan ve abisi Cengiz Tanrıverdi ile kız kardeşleri sinir krizi geçirdi. 

Anne Gaffure ve abi Cengiz, cenazeye sarılarak ağladı. Helallik alınmasının ve dua edilmesinin ardından, şehit Tanrıverdi'nin cenazesi, askeri araçla Malatya Şehir Mezarlığına getirildi.

Şehit Tanrıverdi'nin üniformasını giyen abisi, kız kardeşleriyle anne ve babasının sağlık durumları burada bekletilen 112 Acil Servis ekibi tarafından zaman zaman kontrol edildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şehidin annesinin yanına giderek başsağlığı ve sabır diledi. Şehidin annesi Gaffure Tanrıverdi, Bakan Güllüce'ye, "Ben oğlumu şehit verdim, vatan sağ olsun ama böyle olmamalı. Durdurun artık yeter" diye konuştu.

Yıkılmayacağını belirten anne Tanrıverdi, "Olsa bir daha vatana vereceğim. Benim oğlum ölmedi, vatana verdim" dedi.

Şehidin cenazesi, cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından top arabasıyla Şehir Mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliğinde defnedildi.  

Kara Kuvvetleri 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına (Şırnak/Akçay) ait Görmeç ve Seslice üs bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen unsurlara, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda, Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım ve Piyade Er Ömer Kaan Kandemir şehit edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı