Şehitleri Çumra’da Anıldı

Şehitleri Çumra’da Anıldı

Çumra Merkez Atatürk Ortaokulun kurucusu olduğu Azerbaycan ve Türkiye’nin birçok İlin de ortağı alan “Uyanış Destanı“ Projesinin “Çanakkale Ruhu” isimli faaliyeti kapsamında yapılan program izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı

Programa İlçe Kaymakamı Hüseyin Ece, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Alagöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Kıvrak ve İlçe Okul Müdürleri katıldı. Çanakkale, 15 Temmuz ve Afrin Şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlanan programda Atatürk Ortaokulu Müdürü Erdoğan Şanlı “Okulumuzda Uyanış Destanı Projesinin yapılmasından onur duyuyorum. Çanakkale’de sadece bir savaş değil, çağları aşan bir insanlık dersi verilmiştir” dedi. Programda;  “Çanakkale Şehitlerine” İsimli oratoryo, şiir, engelliler için hazırlanmış özel kareografi ve “Yüreğin Attığı Yer” isimli tiyatro gösterisi sergilendi. Tiyatroda yer alan Ömer Halis Demir sahnesi izleyenlerden büyük alkış aldı. Ayrıca programda “Uyanış Destanı Projesi” kapsamında gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmada birincilere Kaynak Tarım sponsorluğunda bisiklet, ikincilere Çumra Er-Has Sulama Sistemlerinin Sponsorluğunda I pad, üçüncülere de spor ayakkabı ödülleri takdim edildi.
Projede görev alan öğretmenler projenin Çanakkale Şehitleri hakkında öğrencilerin farkındalık seviyelerinin yükseldiğini, kardeş ülke koordinatörlerimizin bu konudan dolayı çok memnun kaldıklarını belirtti. Proje koordinatörü, projenin ortakları arasında özel eğitim merkezi ve halk eğitimden de ortaklarının olduğunu belirterek, projenin 7’den 70’e tüm halkımıza yönelik Çanakkale Savaşı ile ilgili çalışmalar yapıldığını belirtti.

Ayşe Avcı – Memleket 

 

resim5467.JPGsehitlerimiz-cumra’da-anildi--(3).jpgresim75645.JPG