Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'taki Türk şehitliğinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.Törene,...

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'taki Türk şehitliğinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ve büyükelçilik yetkililerinin yanı sıra ülkedeki bazı yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükelçi Yıldız, konuşma yaptı.

Türk Büyükelçi, konuşmasında "Milletlerin kaderlerini tarih ve coğrafya belirler. Milletlerin tarihleri ise zaferler ve birtakım acılarla dolu izlerle belirlenir. Geniş coğrafyada hüküm sürmüş bir ecdadın onurlu tarihi boyunca bu coğrafyalarda bize değer biçilmez değerler bırakılmıştır." ifadelerini kullandı.

Yıldız'ın şehitlerin anısına karanfil bırakmasının ardından, törene katılan Türk vatandaşları ve büyükelçilik personeli hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :