"Şehitler ve Kudüs Gecesi"

"Şehitler ve Kudüs Gecesi"

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Belediyesince "Şehitler ve Kudüs Gecesi" etkinliği gerçekleştirildi.Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde "Kudüs'ün kurtuluşu...

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Belediyesince "Şehitler ve Kudüs Gecesi" etkinliği gerçekleştirildi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde "Kudüs'ün kurtuluşu Afrin'den geçer" temasıyla düzenlenen gecede konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Kudüs'ün Müslümanlar tarafından sürekli gündemde tutulması gerektiğini anlattı.

Şencan, "Camilerimizde, meydanlarda, sokaklarda, evlerimizde çocuklarımıza Kudüs’ü anlatmamız lazım. Kudüs aslında bizim ümmet olarak, Müslümanlar olarak imtihanımız. Yani Kudüs’ü kaybettiğimiz zaman inanın İstanbul’u da kaybetmek yakındır. Bütün İslam coğrafyalarını kaybetmek yakındır." diye konuştu.

Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci ise Mescid-i Aksa'nın bugün Müslümanlar için en önemli yapı olduğunu vurguladı.

Demirci, "İslam dünyasının, bütün Müslümanların termometresi Mescid-i Aksa... Tarihi sürece baktığımızda Mescid-i Aksa Müslümanların hakimiyetinde olduğu müddetçe, Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya hizmet ettikleri süreçte Müslümanlar güçlüdür, dünyaya hükmetmişlerdir. İslam dünyası Mescid-i Aksa'dan uzak durduğu tarihlerde güçsüz ve güç onların." şeklinde konuştu.

Ömer Faruk Elmas'ın kum sanatı gösterisi yaptığı programda, sanatçılar Harun Beyaz, Mehmet Ali Aslan ile Grup Yürüyüş de konser verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :