"Şehitler Köşesi'ni genişletmek istiyoruz"

"Şehitler Köşesi'ni genişletmek istiyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:"Her gün yeni bir eşya gelmeye devam ediyor. Şehitler Köşesi'ni genişletmek istiyoruz"- "Ziyaretçiler bu tür girişimleri daha fazla görmek istiyor. Bir mağdur edebiyatıdır gidiyor, böyle bir ortamda aslında gerçek ma

ANKARA (AA) - SİNAN USLU / MÜMİN ALTAŞ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 15 Temmuz şehitleri anısına parti genel merkezinde oluşturulan Şehitler Köşesi'ni genişletmek istediklerini bildirdi.

Hotar, AA muhabirine, AK Parti Genel Merkezi'nde oluşturulan 15 Temmuz Şehitler Köşesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, Türk milletinin dirayetiyle püskürtüldüğünü belirten Hotar, "Geride asla telafi edemeyeceğimiz şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların kahramanlık öyküleri kaldı. Bu tür girişimleri hem gelecek nesillere aktarabilmek hem de unutturmamak adına kütüphanemizde birim oluşturmayı planladık. Bu fikrimizi de Sayın Başbakanımızla paylaştık. Onun da katkı ve önerileriyle böyle bir bölüm oluşturduk." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'a ilişkin oluşturulan köşenin "mini müze" olarak adlandırılabileceğini dile getiren Hotar, bunun Türkiye'de bir ilk olduğuna işaret etti.

Türk milletinin, ne kadar büyük bir millet olduğunu 15 Temmuz gecesi gösterdiğini vurgulayan Hotar, "Bunun anısını, hikayelerini, geleceğe yönelik mesajlarını yaşatmak bizim borcumuzdur. Bu amaçlarla bu bölümü oluşturmuş olduk." şeklinde konuştu.

"Haberi olan herkes inanın adeta koşa koşa geliyor ve burada uzun zaman geçiriyor." diyen Hotar, oluşturulan köşeyi ziyaret eden vatandaşların duygulu anlar yaşadığını söyledi.

Ziyaretçilerden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ziyaretçiler, bu tür girişimleri daha fazla görmek istiyorlar. Bir mağdur edebiyatıdır gidiyor. Böyle bir ortamda aslında gerçek mağdurların burada olduğunu, hayatları pahasına bugünlere geldiğimizi bir kez daha hatırlıyorlar. O yüzden bunların unutulmamasına, hatırlanmasına vesile olacağı için gelen kişilerin bu duygularının tazelendiğini, ülke, millet, bayrak ve vatan sevgisinin daha da kuvvetlendiğini ve buradan öyle ayrıldığını düşünüyorum."

- "Çocuklarımızın hafızasına darbe kavramını yerleştirdiler"

15 Temmuz şehitlerine ait yeni eşyaların gelmeye devam ettiğini anlatan Hotar, Şehitler Köşesi'ni genişletmek istediklerini bildirdi.

15 Temmuz'un Türkiye'de yaşanan darbelerden farklı bir anlamı olduğuna dikkati çeken Hotar, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın hafızasına darbe kavramını yerleştirdiler. Çocuklarımız 'darbe nedir' bilmeden büyümekteydi. Maalesef artık onlar da darbenin ne olduğunu en derin, en acı şekliyle yaşadılar ve hatırlayacaklar. Onun için bir kez daha darbe girişiminde bulunan, başta FETÖ olmak üzere, destek veren, ona inanan, ülkesini, bayrağını, milletini ve devletini gözü dönmüş bir şekilde, adeta bir cinnet halinde heba etmeye çalışan herkesi Allah'a havale ediyorum. Allah onlara, layık oldukları neyse onu versin.

Çocuklarımızın hafızasına darbe kavramını yerleştirmiş olmalarını çok önemsiyorum. Bundan sonra gerek ebeveynler gerek eğitmenler gerekse politikacılar olarak herkesin en kısa sürede ülkemizin birliği, bütünlüğü, bayrağımız ve vatanımız için seferberlik içinde olması lazım."

- 15 Temmuz Şehitler Köşesi

Açılışı 21 Eylül'de AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Köşesi'nde, 32 şehit ailesinin getirdiği 53 özel eşya yer alıyor.

Ar-Ge Başkanlığınca, Genel Merkez 4. katta bulunan AK Kütüphane'nin giriş kısmında oluşturulan köşede, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan polis memuru Hüseyin Kalkan'ın son nefesinde elinde tuttuğu ve üzerinde kanının bulunduğu Türk bayrağının yanı sıra darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde açılan ateş sonucu şehit edilen Abdullah Tayyip Olçok'un milli takım forması ile reklamcı Erol Olçok'un tespih, kalemlik ve kartvizitliği de bulunuyor.

TBMM'ye sıkılan kurşun ve tank parçası, darbe girişiminde şehit olan Kara Kuvvetleri Komutanı'nın koruması Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın'ın bordo beresi ile plaketi, 15 Temmuz gecesi Ankara'daki Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Fikret Metin Öztürk'ün üniforması ile aynı saldırıda şehit düşen 24 yaşındaki Komiser Yardımcısı Gülşah Güler'in elbisesi ve ayakkabısı da köşede yer alıyor.

15 Temmuz gecesi yaşananları yansıtan fotoğraflar ve 16, 17 ve 18 Temmuz tarihli gazete manşetlerinin bulunduğu köşede, Türkiye haritası şeklinde tasarlanan akıllı ekranda, şehitlerin hikayeleri ve demokrasi mitinglerine katılan vatandaşların gönderdiği videolar gösteriliyor.

Öte yandan 15 Temmuz şehitlerinin tamamının isimlerinin bulunduğu köşeyi ziyaret eden vatandaşların duygularını yazmaları amacıyla anı defteri oluşturuldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :