Şehitler için motosiklet ile Türkiye’yi dolaşıyor

Şehitler için motosiklet ile Türkiye’yi dolaşıyor

Balıkesir’de kafe işletmeciliği yapan, teröre tepki ve şehitlere saygı için motosikleti ile Türkiye turuna çıkan Berkan Dülger, Afyonkarahisar'a ulaştı- Dülger: "Farkındalık oluşturmak için başladığımız bu yolculukla, şehitlerimizin anısını yaşatmak, şehi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Balıkesir’in Gönen ilçesinde kafe işletmeciliği yapan 44 yaşındaki Berkan Dülger, teröre tepki ve şehitlere saygı için motosikletiyle çıktığı Türkiye turu kapsamında Afyonkarahisar'a geldi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'yı ziyaret eden Dülger, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar’ın iyi dileklerini iletip, Türk Bayrağı hediye etti.

Dülger, gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemde artan terör olayları ve şehit haberlerine karşı, bazı kesimlerde görülen "olağanlaşma" eğilimine dikkati çekmek için böyle bir tura çıkmaya karar verdiğini söyledi.

Kamuoyunda teröre karşı ciddi bir hassasiyetin olduğunu belirten Dülger, "Ama günler ilerledikçe, sanki bu şehit haberleri biraz olağanlaşmaya başladı. İnsanlar alışmaya başlıyor gibi gelmeye başladı bana. Bundan dolayı şehit haberlerine dikkati çekmek için yola çıktım. Gönen Motor Kulübü’nün ve Gönen Belediye Başkanlığının maddi ve manevi yardımları ile bu yolculuğa başladım." diye konuştu.

- "Şu ana kadar 67 ili ziyaret ettim"

Yolculuğa 13 Mayıs'ta Gönen'den başladığını dile getiren Dülger, şöyle devam etti:

"Farkındalık oluşturmak için başladığımız bu yolculukla, şehitlerimizin anısını yaşatmak, şehit ailelerine başsağlığı dilemek ve gazilerimize geçmiş olsun demek için tek seferde ilk kez Türkiye’yi dolaşmış olacağız. Şu ana kadar 67 ili ziyaret ettim. Geride 14 il daha var ve 12 bin kilometre yol yaptım. Mümkün olduğu kadar her ilde şehit ailelerini, gazilerimizi, şehitliklerimizi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret etmeye çalışıyorum. Gittiğim yerlerde görüyorum ki bu derneğimiz, şehit yakınlarının ve gazilerimizin bir arada olabilmesi adına önemli bir rol üstleniyor."

Dülger, Ege ve Trakya'dakilerin dışındaki tüm illere gittiğini, yolculuğu Çanakkale Gelibolu Şehitliği’nde tamamlayacağını ifade etti.

Kumartaşlı ise Dülger'in çıktığı yolculuğun, şehitler ve ailelerinin hatırlanması adına önemli bir etkinlik olduğuna dikkati çekti.

Dülger ve Kumartaşlı, daha sonra Afyonkarahisar Hava Şehitliği’ne giderek, dua etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :